Orisa és Efi, illetve Doomfist főszereplésével érkezik az első Overwatch regény

Orisa és Efi, illetve Doomfist főszereplésével érkezik az első Overwatch regény

A The Hero of Numbani regény az Amazon oldalán tűnt fel. 

A Blizzard anno hatalmas lendülettel vetette bele magát az Overwatch háttértörténetének kiterjesztésébe és folyamatosan kaptuk az animációs rövidfilmeket, képregényeket, továbbá a karakterek közti interakciókat is. Sajnos a stúdió ezen jó szokása idővel elhalványult, a lore építése először csak lassult, aztán megrekedt és vannak olyan kérdések, amikre évek óta nem kaptunk még választ. Személy szerint lassan három éve várok arra, hogy Genji mit írt Mercynek a karácsonyi üdvözlő lapjában, vagy hogy fény derüljön Reaper családjához való kapcsolatára. 

Habár már kezdtem beletörődni, hogy a Blizzard teljesen elengedte a történet komolyabb kibővítését, azért úgy tűnik, mégiscsak dolgoznak valamin a háttérben. Nemrég feltűnt ugyanis az Amerikai Amazon oldalán egy hamarosan érkező regény, ami a The Hero of Numbani nevet viseli és a főszereplői pedig Orisa, az őt építő csodagyerek Efi Oladele, illetve a Talon terrorista szervezet gonosztevője, Doomfist. A kötet előreláthatólag 2020 májusában jelenik majd meg hivatalosan, a hozzá írt ajánló pedig a következő. 

"A technikailag fejlett Afrikai városban, Numbaniban a nem túl távoli jövőben az emberek harmóniában élnek a humanoid robotokkal, más néven omnic-okkal. Egy terrortámadás azonban megzavarja ezt az egységet és itt lép színre egy fiatal hős, Efi Oladele. 

Efi már fiatal korától robotokat készít azért, hogy segítsen a közösségen és növelje az emberek életszínvonalát. Miután tanúja volt Doomfist katasztrofális támadásának a város OR-15-ös védelmi egységei ellen, elhatározta, hogy valami nagyobb projektbe fog és megépíti Numbani védelmezőjét. 

Mialatt Doomfist ellentéteket kelt az omnicok és az emberek közt, Efi egy intelligens és könyörületes roboton dolgozik, akit Orisának nevezett el egy erős védő szellem után. Orisának még sokat kell tanulnia, mielőtt le tudna számolni Doomfisttel, de Efinek is van még hova fejlődnie, főleg egy hősként és egy hős építésében. Doomfist ereje teljében van és a hatóságok nem tudják megállítani, Efi és Orisa képes lesz tenni valamit a városért, még mielőtt túl késő lenne? 

Az akciódús regény a rajongók legkedvesebb karaktereit, Efit, Orisát, Doomfistet és Lúciót követi majd nyomon egy teljesen új történetben, egyenesen az Overwatch fejlesztőcsapatának tollából."

Az események tehát Doomfist ámokfutása után és Orisa építése alatt játszódnak és a leírás alapján képet kaphatunk majd arról, hogy Efi miként is rakta össze a kedves rendfenntartó robotot. Külön meglepetés, hogy Lúció is szerepet kap majd, bár egyelőre semmi további infót nem lehet tudni. Ha hirtelen nem emlékeznétek rá, ki is az az Efi Oledale, fussátok végig az Orisa háttértörténetével foglalkozó cikkünket!

Nektek egyébként felkeltette az érdeklődéseteket a The Hero of Numbani regény? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!