Mi lesz Dokival? A Na'Vi játékosát kitiltották a Pro League-ből is!

Mi lesz Dokival? A Na'Vi játékosát kitiltották a Pro League-ből is!

Doki, a Natus Vincere e-sportolója júniusban csatlakozott a szervezethez, az elmúlt hetekben viszont előbb a játékban vesztette el fiókják toxikus viselkedesért, majd az ESL szabott ki rá egy féléves eltiltást.

A skót játékos komoly büntetésben részesült, Jack ‘Doki’ Robertson ugyanis nem rég megosztotta Twitteren, hogy bannolták az R6S fiókját az elfogadhatatlan viselkedése miatt. Ezek után az ESL a Pro League-ből is mondhatni száműzte erre a szezonra, miután féléves tiltást szabott ki rá, ugyanilyen indokkal. Sem a Ubisoft, sem az ESL nem nevezte meg az ürügyül szolgáló eseteket, így csak gyanítani lehet, hogy az elmúlt időszakban szabadulhattak el Doki indulatai gamelés közben.

Az ESL elég világosan fogalmazott a közleményében:

"Miután a Ubisoft bannolta Doki felhasználói fiókját a Tom Clancy Rainbow Six Siege-ben toxikus viselkedésért, az ESL tiszteletben tartván a kiadói döntést, 6 hónapra eltiltja a játékost a Pro League-ből, a Challenger League-ből és az online selejtezőikből, valamint a Six Invitational 2020-ról és a kvalifikációról. Emellett ez idő alatt nem vehet részt az ESL Rainbow Six Premiership és az ESL által üzemeltetett bármely más Rainbow Six bajnokságon, a büntetés pedig azonnali hatályba lépett."

Doki, aki korábban is játszott már komolyabb együttesekben (Vexed Gaming, MnM Gaming), bár feldúlt volt a döntés miatt, mégis jogosnak látta és elfogadta.

"Ideges lettem a határozat miatt, mégis tiszteletben tartom az ítéletet. Mindig is hittem abban, hogy minden tettnek van következménye, és ez alól én sem vagyok kivétel. Minden játékosnak üzenném, hogy legyen a büntetésem példa számukra. Voltak olyan pillanataim, amikor elvesztettem a kontrollt és szörnyű dolgokat mondtam a chatben. A szavaid számítanak, ezért érdemes figyelni rájuk miket is mondasz, még akkor is, ha nem vagy a közösség egy befolyásos tagja."

Nagyon jól teljesít az ukrán csapat egyébként a Pro League 10. szezonjában, hiszen jelenleg LAN finálét érő második helyen tanyáznak egy fordulóval az alapszakasz vége előtt. Legutóbb az Empire ellen nyertek 7:5-re, de akkor már Dokit Ellis “Pie” Pyart helyettesítette, és egyelőre úgy tűnik nem okozott gondot a skót játékos elvesztése a csapatnak.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!