"Ez a csapat bármire képes" - megvan a WiLD ötödik fix játékosa!

Először nem jutott eszükbe az ő neve, azonban a sors úgy hozta, hogy Csonki lesz a megfelelő ember, aki kiegészíti a WiLD R6S alakulatát.

Furán hathat, de a vadak összetétele megváltozott, miután megnyerték a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első szezonját, hiszen több játékos is távozott tőlük. A tornagyőztesből a liga legjobb címét bezsebelő H3dsut, valamint Lino - előbb visszavonult, majd visszatért - is másik csapathoz távozott, a finn Tonttuu pedig csak a bajnokság idejére tartott velük. Azóta eltelt pár hónap és bár a WiLD aktív volt, mégsem sikerült megfelelő ötödik embert találniuk.

Megpróbálkoztak többször is a Challenger League 10. szezonjának selejtezőivel, de végül nem sikerült a bravúr, ráadásul jó néhány játékos megfordult náluk próbajátékon. Időközben a magot sikerült összerakniuk, ugyanis a PoPet, Herkii duó mellé Márki csatlakozott és CeklafejuSoma érkezett a Nice Gamingből. Melléjük egy remek edzőt is sikerült szerezniük Ronon személyében, aki komoly munkát és segítséget jelent a srácoknak.

Mondhatni talán, hogy derült égből villámcsapásként lett meg az ötödik játékosuk Csonki személyében, és egy véletlen hozta úgy, hogy bedobták őt a mély vízbe. Állta a sarat és gyorsan beilleszkedett, ami többek között abban is megmutatkozott, hogy a vadak az ESA EU Summer Invite Series alapszakaszában 7 meccsükből 7-et megnyertek ezzel a felállással. De hogy pontosan miként alakult az együttes sorsa, PoPet megosztott velünk néhány belsős információt, amit ezúton is köszönünk neki!

Az MNEB győzelem után valami történt a csapattal, hiszen nem sokkal a diadal után voltak távozók, hogy alakult a csapat helyzete a bajnoki arany után?

"Sajnos a bajnokcsapatból többen is távoztak, Tonttuu már előre jelezte, hogy csak az MNEB idejére számíthatunk rá, Lino egy időre visszavonult, és Hedsut elfogadta a Salamander ajánlatát, ami így utólag, tagadhatatlanul jó döntésnek bizonyult a részéről."


Kép forrása: WiLD Multigaming facebook oldal

Hosszú idő telt el azóta, és jó néhány ember megfordult nálatok, esetleg el tudod mondani mi volt az oka, hogy eddig nem sikerült stabil ötöst kialakítani?

"A csapat alap négyese (én, Herkii, Márki és Soma) már június óta együtt volt, de hosszú hónapokig egyszerűen nem találtuk meg azt az embert, aki képes meghozni a szükséges áldozatokat, és a tehetsége is megvan hozzá, hogy valódi erősítés legyen számunkra. Az iPon kupán látható szenvedést nem nevezném úgy, hogy több játékos megfordult nálunk, egyszerűen nem tudtunk két nap ugyanazzal az ötössel játszani, gyakorolni meg pláne. Öt embert próbáltunk ki, mielőtt a CL kvalifikációnál Banzájra esett a választás, bár ő is jelezte, hogy szeretné még utána átgondolni, hogy folytassa-e a pályafutását."

Csonkival megvan a hosszútávú megoldásotok, és miként esett rá a választásotok?

"Sokaknak meglepő lehet, de csonki egészen augusztus végéig nem volt a jelöltjeink között, mint potenciális ötödik. Aztán a sors úgy hozta, hogy Soma nem ért rá az utolsó CL selejtezőre, viszont a csapat többi tagja már nagyon szeretett volna kompetitív meccseket játszani. Így ráírtunk csonkira, aki akkor csapatot keresett, és felajánlottuk neki, hogy ugorjon be hozzánk, és így ő is kicsit visszarázódik a játékba a keresgélés közben. A többiről csak annyit, hogy már aznap este felkerült a neve a lista élére Banzáj mellé.
Csonki mellett viszont muszáj megemlítenem Ronont is, az új edzőnket, aki hihetetlenül sok mindenben segíti a csapat munkáját."


Csonki hírhedt operátora

Miben rejlik az ő igazi ereje?

"Amikor bekerült a neve a képzeletbeli kalapba, akkor végig gondoltuk, hogy mit tud ő nyújtani nekünk, és ahogy ment az ötletelés szépen lassan összeállt a kirakós. A szerepköröket tekintve, pontosabban az elképzelésünkbe illeszkedő embert nehéz lett volna találni. Az érkezésével mindenki - ugyan kisebb-nagyobb kompromisszumokkal -, de a saját roleját tudja játszani. Egy stabil ponttá vált a csapat védelmében, hiszen körülbelül 2 évnyi tapasztalata van Smoke-kal, és képes 1vX szituációkban lehozni a lehozhatatlant, ezzel akár elrontott köröket is megmentve a csapatnak. Az pedig, hogy milyen jól irányítja a körülötte lévőket, engem lepett meg a legjobban."

Milyen céljai vannak a csapatnak, mire lehet képes ez a megújult WiLD a következő fél-egy évben?

"A rövidtávú célunk nem mérhető számokban/eredményekben.

A következő pár hónap összes meccse a CL selejtezőkig csak egy újabb gyakorlás, amiből tanulnunk kell, eredménytől függetlenül. Az egész csapatnak, de főleg az új játékosainknak, minél több tapasztalatot kell gyűjtenie, hogy a döntő pillanatban, majd valamikor január-február tájékán egy nagyon hosszú 6 hónapos felkészülés után magabiztosan vághassunk neki az előttünk álló feladatnak, és sikerrel vegyünk az akadályt. Ez a csapat bármire képes lehet a szükséges szorgalom, alázat és munka hozzáadásával."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!