85. perces comeback, és veretlen Minor győzelem, visszatért az iG?

2012. világbajnoka hosszú utat járt be, voltak szebb és ínségesebb napok is a szurkolók számára, de most úgy tűnik Kína egyik legnagyobb csapata újra meghatározó szerepet tölthet be, miután könnyed 3:0-ás sikert arattak a Dota 2 Summit 11 Minor döntőjében a Chaos ellen.

A Dota Pro Circuit hivatalosan is megkezdődött, az első versenyt Észak-Amerikában tartották, a Summit 11 Minor tornát pedig a kínai Invictus Gaming nyerte, ezzel indulási jogot szereztek a Chengdu Majorön. A sorsolást követően az A jelű kvartettben indult számukra a megmérettetés, ahol rögtön a paiN Gamingket verték el 2:0-ára, alig 45 perc alatt. Őket követte a fehérorosz és ukrán játékosokból álló jfshfh178, és bár ők hoztak egy mapot, nem volt sanszuk a korábbi világbajnok ellen.

A rájátszásban aztán következett a HellRaisers, akik nem sokkal a verseny előtt veszítették el egyik játékosukat a saját hozzáállása miatt. Már az első meccsen agresszívan kezdett az iG, folyamatosan zavarták ellenfelüket és csatára késztették őket. Állta a sarat viszont a HR, méghozzá nagyon keményen, de az igazi küzdelem csak az 50. perc után kezdődött. Lanet cseréltek egymással a felek, de több aegist tudott szerezni a HR, azonban nem sikerült ezt maradéktalanul kihasználniuk. Ráadásul folyamatosan növelték egy ideig a networth előnyüket is, és majdnem a plusz 20 ezret is elérték. A 84. percben aztán 2 lane előnyben, T4-es tornyok hiányában, likvidálva a Banet, a CIS csapat neki indult befejezni a meccset. Az iG azonban 3v5-ben sem adta fel, előbb a Terrort szedték ki - aki visszavette magát -, majd a Kunkka-t, de időközben elhullott a Lifestealerük és a Stormjuk is, de a dupla buyback után nem kegyelmeztek és wipeolták az ellenfelet. Ugyan ez nem törte meg a HR-t és egyenlíteni még képesek voltak, de végül az iG erősebbnek bizonyult a Morphling Oracle duóval. De azért az Anti Mage tripla a Mana Voiddal sem volt semmi:

A Chaos ellen pedig még könnyebben összejöttek az iG elképzelései, előbb a felső-ági döntőben nyertek 2:0-ára, majd a fináléban találkoztak velük ismét, de itt 3:0-áig meg sem álltak.

Az Invictus Gaming kiharcolta a jogot, hogy ott lehessen a november 16-án kezdődő Chengdu Majorön, emellett pedig bezsebelte a 72 ezer dollárt és a 140 DPC pontot is.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!