A Respawn ledobta a kompetitív atomot: Jön az Apex Legends Global Series

A Respawn ledobta a kompetitív atomot: Jön az Apex Legends Global Series

Egy 12 globális eventtel, több mint 3 millió dollár összdíjazással rendelkező verseny érkezik, amelyen bárki indulhat.

Nemrég a Respawn beváltotta hajdani ígéretét, miszerint megnyitják a kaput a kompetitív Apex Legends előtt. A játékosoknak jó pár hónapot kellett rá várniuk, de cserébe igencsak nagyszabású esemény érkezik; ez az Apex Legends Global Series.

Nézzük is meg a legfontosabb tudnivalókat az eseményről.

Az Apex Legends Global Series többféle és több alkalommal megrendezett versenyeket foglal magába.

Online Tournaments: Az online események a kiindulója mindennek, a PC-s játékosok ezekkel a versenyekkel Global Series Pontokat gyűjthetnek maguknak, amelyekkel kvalifikálhatják magukat a további eventekre. Ezeket a versenyeket egytől egyig Battlefy-on bonyolítják majd le.

Challenger Events: Ezek regionális versenyek lesznek, amelyek a helyi tehetségeknek adnak lehetőséget. A legjobban teljesítő csapatok spotokat kapnak a következő Major eventre.

Premier Events: A Premier versenyek globális versenyek lesznek, a régiók legjobb játékosait ereszti itt egymásnak a Respawn. A Premier Eventek legjobb résztvevői megnövelt mennyiségű Global Series pontot kapnak, illetve egy meghívást a Majorre. Ezt az eseményt a PGL és a GLL támogatja.

Major: Ez az összes Apex esemény zászlóshajója, a világ legjobb játékosai fognak itt összecsapni a legnagyobb nyereményekért. Az Apex Legends Major győztesei nyugodtan a világ legjobbjainak hívhatják majd magukat.

Összesen 3+1 Major kerül majd megrendezésre, az első három során 100 csapat 300 játékosa küzd majd meg egymással 500 ezer dolláros összdíjazásban, míg a negyedik az Apex Legends Global Series Championship lesz, ahova a 60 legjobb Global Series csapat kap meghívást, a tét pedig 1 millió dollár lesz.

Menetrend

2020 első negyedéve már be is van táblázva.

  • Január 25. és 27. az első Online Tournament - Kvalifikációs lehetőség a Major #1-re
  • Február 29. és március 2. a következő Online Tournament - Kvalifikációs lehetőség a Premier Event #1-re
  • Március 13-15. Major #1 - helyszín: Esports Stadium, Arlington, Texas, USA

Összesen 60 országból indulhatnak a játékosok ezen az erő próbán, szerencsére Magyarország is szerepel a 60 ország között, így honfitársaink is nagy lehetőséget kapnak.

Akinek fejben nem annyira állt össze a versenynek a menete, annak talán ez a kép segíthet, lényegében így fog kinézni az út egy Apex Legends Majorre.

Mi már nagyon várjuk a további részleteket a versenyről, és őszintén bízunk benne, hogy ez a verseny általánosságban is híresebbé teszi az Apexet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!