Németország egyedi vízumot készített  a nem európai e-sportolók számára

Németország egyedi vízumot készített a nem európai e-sportolók számára

Egy újabb hatalmas lépéssel kerültünk közelebb ahhoz, hogy az e-sport általánosságban elfogadott sportág legyen.

A vízum kérdés az e-sportolók körében mindig is egy sarkalatos pont volt, ugyanis a játékosok, csapatok nemzetközi utazására már sok esetben szükség van, a különféle állampolgárságú játékosok azonban volt, hogy csak nagyon nehezen jutottak hozzá a kötelező papírokhoz. Arra is láthattunk már számos példát, hogy valakik életük lehetőségétől estek el a problémás ügyintézés miatt.

Németországban talán ennyi bajos eset nem volt, az országban ugyanis eddig is megoldható volt a 90 napos tartózkodásra feljogosító vízum, a német kormány azonban egy új szintre emelte ezt. Az új vízum korlátlan idejű tartózkodásra ad lehetőséget olyan hivatásos e-sportolók számára, akik nem európai állampolgárok. A várakozások szerint ez a vízum nagyban megkönnyíti majd az ügyintézést, ugyanis már nem szükséges hozzá a Szövetségi Foglalkoztatási Ügynökség jóváhagyása. Ahhoz, hogy valaki megkaphassa ezt a fajta engedélyt, a következő feltételeknek kell megfelelnie:

  • A játékosnak legalább 16 évesnek kell lennie
  • Egy Németországban regisztrált e-sport csapat kell foglalkoztassa
  • Szerepelnie kell valamilyen nemzeti, vagy nemzetközi bajnokságban

Az új vízum a tervek szerint 2020 márciusától lép életbe, Hans Jagnow, a Német E-sport Szövetség elnöke pedig hozzátette, hogy "Ez a lépés példaértékű lehet más országoknak is. A vízumszabályozásokat nemzetközileg össze kell hangolni, hogy a profi e-sportolók számára könnyen hozzáférhetővé váljanak a bajnokságok."

Jó látni, hogy hónapról hónapra egyre közelebb kerülhet az e-sport a társadalmi és politikai áttöréshez, nemrég a Finn Olimpiai Bizottság is teljes értékű tagjaként ismerte el a Finn E-sport Szövetséget.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!