Minden, amit az Overwatch League 2020-as szezonjának nyitó hétvégéjéről tudni érdemes!

Minden, amit az Overwatch League 2020-as szezonjának nyitó hétvégéjéről tudni érdemes!

Az immár globális versenysorozat Dallasban és New Yorkban rendezi az első mérkőzéseit. 

Az Overwatch League bejelentésekor az Activision Blizzard igencsak meglepte az e-sport világát azzal, hogy a versenysorozatot franchise modellben és globális szinten kívánják megvalósítani. Az első két évadban ennek ellenére a rajongóknak sajnos be kellett érniük azzal, hogy a mérkőzéseket a Los Angelesi Blizzard Arénában tartották, a harmadik szezonra azonban teljesen átírták a formátumot és az összecsapásokat idén már a csapatok a saját arénáikban, a homestand, azaz hazai hétvége eseményeket tartják. Három ilyen hétvégét már láthattunk korábban, amolyan próbaként, egész pedig nagyon hasonló mondjuk a Forma 1-hez, szóval bátran kijelenthetjük, szemünk előtt születik meg az e-sport vándorló cirkusza. 

A 2020-as szezonban összesen 27 héten keresztül tartanak majd a küzdelmek, Február 8. és Augusztus 8. között. Talán mondanom sem kell, hogy ez a formátum több szempontból is problémás, hiszen nem csak egy logisztikai rémálom, de a folyamatos utazgatás fizikailag és mentálisan is megterheli majd a játékosokat és magát a produkciót is, nem is beszélve az olyan külső, előre nem látható akadályokról, mint a korona vírus, ami miatt a liga pár napja kénytelen volt lemondani a kínai homestand hétvégéket. Öröm az ürömben viszont, hogy a nyitányt megtartják ezen a hétvégén, a házigazdák pedig nem kisebb csapatok lesznek, mint a tavaly már szenzációs homestandet összerakó Dallas Fuel, illetve a versenysorozat egyik legerősebb csapatának számító New York Excelsior. Az elkövetkezendő napok mérkőzései, közép-európai idő szerint a következők lesznek:

Február 8.

  • Paris Eternal vs. Toronto Defiant - 19:00 
  • New York Excelsior vs. London Spitfire - 21:00
  • Vancouver Titans vs. Los Angeles Gladiators - 23:00
  • Dallas Fuel vs. Los Angeles Valiant - 01:00

Február 9. 

  • Paris Eternal vs. London Spitfire - 19:00
  • New York Excelsior vs. Boston Uprising - 21:00
  • Vancouver Titans vs. Los Angeles Valiant - 23:00
  • Dallas Fuel vs. San Francisco Shock - 01:00

Érdekesség, hogy a 4 pályás formátumot dobta idén a liga és a "First to 3", azaz az első három pálya győzelemig tart egy meccs. Mindez nem összekeverendő a Bo5 formátummal, mivel itt vannak ugye döntetlenek is és azok sem vereségnek, sem pedig győzelemnek nem számítanak. 

A legnagyobb és legtöbb visszhangot kiváltó változás idén egyébként az, hogy a versenysorozat maga mögött hagyta a Twitchet és a mérkőzéseket közvetítését a YouTube Gaming fogja ellátni. A költözés nem csak az Overwatch League-et, hanem az Activision Blizzard Call of Duty League, továbbá a Hearthstone Esports versenyeit is érinti. A háttérben valószínűleg dollár százmilliók állhatnak, mivel exkluzív szerződésről van szó, viszont az előrejelzések alapján mindez jócskán visszavet majd a nézettségből, továbbá a nézői élményből is. A mérkőzéseket az alábbi csatornán tekinthetitek majd meg. Jó szurkolást és szórakozást mindenkinek!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!