Elhalasztották a legnézettebb e-sportliga kínai mérkőzését a koronavírus miatt

Elhalasztották a legnézettebb e-sportliga kínai mérkőzését a koronavírus miatt

Újabb nagy e-sport liga került veszélybe a tomboló járvány miatt.

Nincsenek egyszerű helyzetben azok az e-sportolók, akiknek Kínában, vagy a közeli régióban vannak mérkőzéseik. Miután hivatalosan is elhalasztották határozatlan időtartamra a League of Legends LPL és LDL mérkőzéseit, most itt az újabb felfüggesztés. Az Overwatch League február-márciusra tervezett kínai mérkőzéseit nem rendezik meg, várhatóan egy későbbi időpontban pótolják majd be őket.

Az OWL 2019-ben a legnézettebb e-sport liga volt az egész világon, ha a nézett órák számát és a streamek időtartamát vesszük figyelembe. Sokan kételkednek a számokban, de az Egyesült Államokban és Ázsiában óriási népszerűségnek örvend a franchise rendszerű bajnokság, ezért ha torzít is az alábbi diagram, elhihetjük, hogy a sorrend tényleg valós.

Az OWL Twitteren osztotta meg hivatalos közleményét, amiben elmagyarázzák a döntésük okait.

"Úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk a februárra és márciusra időzítette Kínában megrendezésre kerülő mérkőzéseket, hogy megóvjuk az egészségét és a biztonságát a játékosoknak, a szurkolóknak és a staffnak. Reméljük, hogy a rajongók biztonságban és boldogan ünneplik a holdújévet. Továbbra is izgatottan várjuk, hogy a szezon során elhozzuk Kínába az Overwath League meccseit. További információkat akkor osztunk meg veletek, amikor pontosan tudjuk, hogy hol és mikor tudjuk megrendezni az elhalasztott összecsapásokat."

A koronavírus halálos áldozatainak száma már közelíti a 200-at, a fertőzés már elérte Finnországot is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!