Egy leak szerint a Year 5 elején jön: Mit várhatunk a Tachanka rework-től?

Egy leak szerint a Year 5 elején jön: Mit várhatunk a Tachanka rework-től?

A Lord és a Megváltó új magasságokba emelkedik, úgy tűnik közelebb van a fejlesztés alatt álló Tachanka rework, mint gondolnánk.

A Rainbow Six: Siege 2020-ban új erőre kaphat, és alighanem a Ubisoft mindent elkövet majd azért, hogy elkényeztesse a rajongókat. Nem, most nem a sok bugokra meg a hibákra gondolok. A Year 5 vészesen közeleg, és valószínűleg a február közepén véget érő Six Invitational után több információval fogunk rendelkezni. A kiadó korábban már megszabta az irányvonalat - nem kapunk ugyanannyi operátort mint az eddigi években például -, de van még olyan tartalom, amelyről nem hullott le a lepel.

Nincs még egy olyan operátor, aki több törődést és figyelmet érdemelne, mint az orosz gyöngyszem Tachanka. A letámasztható vagy felállítható gépágyúval rendelkező kommandós szinte a megjelenés óta a játék gyenge pontja. Fun-nak vagy meme-nek tökéletes, de igazából ez a statikus, immobilis játékmenet nem, hogy előnyt nem jelent, de jó nagy hátrányt generál az irányítójának. Korábban a kiadó már pedzegette, hogy átdolgozzák a meme Lordot, de semmi egyebet nem osztottak meg a rajongókkal, és továbbra is nyílt titok miben változhat meg a következő frissítésekben.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy maguk a fejlesztők is trollkodtak szegénnyel, tehát adták a rajongók alá a lovat, mivel már 2015 óta rebesgetik, hogy módosítják majd. Persze volt olyan korszak is, mikor kijelentették nem szeretnék megváltoztatni a meme Lord státuszát. Azért időnként adnak neki némi pluszt bizonyos patchekben, mint a fegyverre szerelt pajzsot, hiszen ezzel akarták valamelyest védeni a fejlövésektől. A helyhez kötött játékstílusával kapcsolatos problémák azonban ma is érintik Tachankát, és a jelenleg -5 százalékos győzelmi ráta úgy jön össze, hogy szinte nem is nagyon fordul elő a meccsek nagy hányadában.

Legutóbb az Ember Rise update kapcsán került a reflektorfénybe. Semmi különöset nem csináltak vele, mindössze frissítették a játékon belüli életrajzát, de ez már elindított a közösségen belül egy mendemondát.

"Tachanka nem akarja, hogy bárki "megérintse a játékszerét", de megérti, hogy ezeknek a kiértékelése kulcsfontosságú a csapatműveletek esetében." - áll Tachanka legújabb életrajzában.

Szóval mit várhatunk a reworktől?

Elkészül, valamikor, ennyit tudni. A fejlesztők tényleg lakat alatt tartják a terveiket, azonban van egy személy, akivel nem tudnak mit kezdeni. Kormora ugyanis mindig kiszivárogtat idő előtt valami finomságot, és bizony ezeknek a 90%-a ténylegesen be is kerül a játékba. A Year 4 folyamán minden update előtt már 1 hónappal precízen megszellőztette az érkező tartalmat, igaz nem konkretizálta teljes egészében mi várható.

Állítólag elveszik a mount opciót (nem telepíthetjük majd), és az RP-46 igazából a fő fegyvere lesz a kezében. Kicsit emellett a mobilitását is javítanák. Ezzel megoldhatnák az operátor legnagyobb hiányosságát, hiszen nem kellene egy helyben csücsülnie az ellenfelekre várva. A forrásban még olvasható egy gyújtóeszköz is, mely az új különleges felszerelése lenne, a pontos felhasználásáról viszont nem kapunk több információt.

A Year 5 és a vele érkező első nagy frissítés már itt van a kertek alatt, ezért Tachanka újjászületése is közelebb lehet, mint hinnénk. A Six Invitational 2020 alatt a Ubisoft megosztja majd az éves roadmapet, érdemes lesz tehát figyelni a közvetítést és a weboldalunkat az újdonságokért február 16-án.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked tetszene Tachanka ilyesfajta megújulása?

  • 82 %
  • 18 %