Működő Twitch drónt építettek, és bizony megrázó élményt nyújt!

Működő Twitch drónt építettek, és bizony megrázó élményt nyújt!

A kis kétkerekű alkotás aranyosan eljut bárhova távirányítással, és az óvatlan "ellenfeleket" sokkolni is képes.

Blitz pajzsa után a The Hacksmith mérnökcsapata újabb kreatív munkában találta meg a valódi kikapcsolódást. Elkészítettek ugyanis egy teljesen funkcionális Twitch drónt. Riley és a többiek szívében különleges helyet foglal el a Rainbow Six: Siege, eleve lenyűgözi őket a játékban található néhány különleges szerkezet, amelyekből párat igyekeznek a való életben is megalkotni.

Twitch ugye a szivárványosok között szintén egy mérnök zseni, keni-vágja az elektromosságot és a számítógépes technológiával sem áll hadilábon. A drónja különbözik a többitől, hiszen nem tud ugrani, ellenben képes lőni - kiszedhetünk vele szinte minden ellenséges eszközt, és még az ellenfeleket is sebezhetjük. Alapvetően ezek a kis robotok virtuálisan bármilyen irányban azonnal képesek elindulni, akár oldalazva is, ez azonban a való életben nem valósítható így meg. Egy érdekes része még van a dolognak, hiszen a drónt a játékosok távolról vezérelhetik az R6S-ben, és ez úgyanúgy igaz a valóságban is, viszont a különböző tárgyakat, eszközöket még nem képes körülrajzolni és jelezni.

Egy drón és egy távirányítással rendelkező tárgy közötti különbség a kamera. Előbbit alapból felszerelik ezzel a plusszal, ezen keresztül lehet ellenőrizni merre jár és láthatjuk mit térképezünk fel, valamint kikerülhetjük az akadályokat. Manapság viszont egy ilyen megoldással már bármilyen távirányítós autót is felvértezhetünk kamerával, és mondhatni képes ellátni a drón funkcióját.

Hogyan működik?

A távirányítóhoz kapott motorokat és motorvezérlő rendszereket eltávolították, majd egy új "tokba" helyezték, amelyben a kamerarendszer és az elektromos sokkoló található. Az új távirányító szerepét pedig egy okostelefon tölti be. A teljes rendszert AA elemekkel keltették életre, bár a sokkolóhoz egy lítiumion akkumulátort használtak a kívánt hatás érdekében. A videóban a megszületésétől kezdve egészen a használatáig láthatjátok a folyamatot:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ha lehetne Te beszereznél egy ilyen drónt?

  • 96 %
  • 4 %