Fallen Order 2, Spider-Man 2 - ez csak a kezdet, a Disney szabad utat adott a fejlesztőknek

Fallen Order 2, Spider-Man 2 - ez csak a kezdet, a Disney szabad utat adott a fejlesztőknek

Jöhetnek a folytatások a Fallen Orderhez és a Spider-Manhez is, ezzel pedig nem ér véget a dolog, a Disney bátorítja a fejlesztőket, hogy új egyedi ötleteket valósítsanak meg.

Tavaly és tavaly előtt nem lehetett okunk panaszra. A kedvelt e-sport játékaink továbbra is dübörögtek, legyen szó arról, hogy a LoL egyszerűen nem hajlandó veszteni a népszerűségéből, a Fortnite nem esett össze a kezdeti hype után sőt nemrég még a CS:GO játékosai is mintha kezdenének visszatérni. Ezen kívül, a sima single player játékok is arattak. A Red Dead Redemption 2 majdnem osztatlan sikert aratott, az új God of War talán a legjobb epizódját mutatta meg nekünk, az új Spider-Man játék egyszerűen zseniális lett és végre kaptunk egy olyan Star Wars játékot, ami méltó a régi nagyokhoz, ez volt a Jedi: Fallen Order.

Ha pedig jó játékokat kaptunk, akkor azt a közösség jutalmazta is. Kedvenc hálószövőnk és Cal Kestis kalandjai rekordmennyiségben keltek el. Az amerikai, az európai de még az ázsiai piacon is sokáig ott voltak az eladási toplisták élén, ami persze azt jelenti, hogy néhány döntéshozónak az jutott eszébe, hogy ezzel lehet kezdeni kéne valamit, akár jöhetnének folytatások is. Az utolsó két játék és persze a játékokhoz tartozó univerzumok a Disney-hez tartoznak (Igen, a Spider-Man esetében a Sony is beleszól a dolgokba, de ez most itt nem játszik szerepet. - a szerk), ők pedig nemrég úgy döntöttek, hogy ideje tovább menni előre, sőt ideje még tovább nyúlni. Pár nappal ezelőtt tartották az idei DICE konferenciát Las Vegas városában, ahol az olyan nevek mellett, mint Shroud vagy Tim Sweeny, Sean Shoptaw is előadást tartott, aki a Disney egyik alelnöke és ő felelős a cég videojátékaiért is. 

"Ebben a pillanatban azért vagyok itt, hogy bátorítsam Önöket. Hogy fogják a birtokunkban lévő világokat és csináljanak velük valami egyedi dolgot. Azt akarjuk, hogy az iparág legkreatívabb elméi dolgozzanak velünk, hogy együtt valami olyat tegyünk le az asztalra, amit még nem látott a világ"

A régi mondás azt tartja, ha valami működik, akkor ne változtass rajta. Senkit ne érjen meglepetésként, de a Disney nagyon sok pénzt keresett a Fallen Order vagy a Spider-Man játékkal. De abban az esetben, amikor két ilyen tényleg tripla A besorolású játékot kapunk, ami nem csak a nevében AAA, hanem a játékosok szerint is prémium kategória, akkor annyira nem zavarja a lelkünket, hogy bizony ebből nagyon jól járt Mickey Egér. Sőt csak remélni tudjuk, hogy az innen befolyt profitot még több ilyen játékra fordítják majd. Ha pedig hihetünk Shoptaw-nak, akkor ez így lesz. 

Egyébként nemrég jött a hír, hogy a Respawn fejlesztőket keres, egy olyan projekthez, amiről nem sokat tudunk. Persze a logikus következtetés, miszerint Cal Kestis ismét felkattintja a fénykardját és egy újabb kalandba veti magát. 

A múltban nagyon sokszor láttuk már azt, hogy egy játék sikeres volt, majd a kiadók megsürgették a következő részeket, amik bizony sokszor izzadságszagúak és igencsak szögletesek lettek. Gondolok itt például a Tomb Raider: Angel of Darkness epizódra, de elővehetjük a Fallout 76 iszonyatos bukását is. Reméljük most a Disney tényleg azt szeretné, hogy egyedi és érdekes játékokat kapjunk majd, akár teljesen új fejlesztőktől, miközben nem fogják tarthatatlan időkorlátok közé terelni a projekteket. 2019 tehát magasra rakta a lécet, 2020 az olyan játékokkal, mint a Cyberpunk 2077 hatalmas elvárásokat állított maga elé, innen a határ már csak a csillagos ég lehet. Reméljük futószalagon jönnek majd a jobbnál jobb játékok.


OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!