Jogi úton is támadja a CoD: MW battle royale leakert az Activison

Jogi úton is támadja a CoD: MW battle royale leakert az Activison

Minden erejét beveti az Activision, hogy leszámoljon a szivárogtatóval.

Nem is próbálkozott valódi óvintézkedésekkel az Activision-Blizzard, ezért derülhetett ki rengeteg részlet idő előtt a Call of Duty: Warzone-ról, a CoD: MW-hez kapcsolódó, ingyenesen játszható battle royale módról. A Warzone tutorial részét maga a játék spoilerezte el, ezért is furcsa, hogy az FPS mögött álló vállalat mekkora erőket mozgat meg azért, hogy ellehetetlenítsen egy leakert, aki a Redditre posztolt képet az "új" CoD játékról.

A közösségi médiaoldalakon felpörögtek a megosztások és kommentek a Warzone-nal kapcsolatban, amiket megpróbált leállítani az Activision-Blizzard. Az Assyrian2410 által megosztott Reddit poszt zavarta leginkább a céget, ugyanis a Warzone borítóképét nyilvánosságra hozó felhasználó könnyen lehet, hogy jogi úton védheti hamarosan az igazát a világ egyik legnagyobb kiadója ellen. A kép kikerülése után mindent és mindenkit lerohant a publisher, legyen szó YouTube videókról, Twitter fiókokról vagy egyszerű posztokról. A bosszúhadjárat középpontjában Assyrian2410 áll, akinek a személyes adatait február 29-ig kell kiadnia a Redditnek, különben bíróság elé viszi az ügyet az Activision.

2019-ben történt már hasonló eset, akkor kimondta a bíróság, hogy a Redditen mindenkinek joga van az anomin és szabad véleménynyilvánításhoz az Első Kiegészítés értelmében, ugyanis a fórum egyesült államokbeli székhellyel rendelkezik. Egyik oldalról érthető, hogy a saját szellemi termékeit szeretné védeni az Activision, de nem biztos, hogy ennek ez a legjobb módja.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted jogosan támadja az Activision a leakert?

  • 0 %
  • 60 %
  • 40 %