A felső-ágról veretlenül jutott a Salamander a Challenger League S11-be!

A felső-ágról veretlenül jutott a Salamander a Challenger League S11-be!

Mapot a két nap alatt buktak, de legyőzőre nem találtak, először lesz magyar csapat a Challenger League kiírásában.

A felső-ágon százszázalékos teljesítményt nyújtva kvalifikálta magát a magyar csapat, és elsőként hazánkból a Salamander vehet részt a Challenger League 11. szezonjának küzdelmeiben. A háromnapos CL zárt selejtező magyar szempontból elképesztően izgalmasra sikeredett. Egyrészt mert elég volt kettő nap, hogy az egyetlen résztvevő együttes hazánkból, a Salamander bejusson az alapszakaszba. Másrészt elegendő volt három mérkőzés ehhez a bravúrhoz, ugyanis a Strike, DogeFather, w1oza, Rep, H3dsut ötös az első két fordulóban a CrowCrowd, illetve Team Heretics párosát gyűrte le:

Majd ezt követően jött a Gekoloniseerd, akik ugyan megdolgoztatták a srácokat, megakadályozni a bravúrt azonban nem voltak képesek. Az első pálya Villa volt, és már az elejétől kezdve magabiztosan vágott neki a Salamander. Védőként kezdték meg a küzdelmet, és az Ela, Maestro, Valkyrie, Lesion, Kaid, Jäger, Goyo, Mozzie, valamint Smoke felhozatalból sikerült betonbiztos védelmet kialakítani, aminek eredményeként 5:1-es első félidőt produkáltak a magyarok. Nem sokkal ezután két kör erejéig ébredezett a holland csapat, de 5:3-nál észbe kaptak és a Strike, w1oza duó vezetésével (24-et lőttek ketten a 10 kör alatt) végül esélyt sem hagytak az ellenfélnek.

A folytatásban Borderre esett a választás, itt feszegethette mindkét együttes a határait. Itt jóval jobb teljesítményt nyújtottak a hollandok, az első félidő első felében 2:2-es szoros csatára késztették a mieinket. Aztán az ötödik körben egy 2vs4 helyzetben Rep segítette fel a földről w1ozát, azonban nem sokkal ezután mindkettejüket likvidálták. DogeFather (Goyo) egyedül maradva viszont nem illetődött meg, és pisztollyal szedte ki a bombát telepítő játékost. Mivel a holland csapattársai nem voltak bent a site-on, az idő pedig lejárt a pont a miénk lett. Az első félidőt végül megnyertük 4:2-re, bár utána mi is összezuhantunk kicsit, rögtön az első támadó körét a Salamander elbukta, méghozzáa 3vs1-es előnyben, Deapek lőtt ki három magyart is, aztán még a Defuser hatástalanítására is maradt ideje.

Ez kicsit lesokkolta a Salamandert, mert a következő körben az egyenlítés, valamint a fordítás is összejött a Gekoloniseerd-nek. Viszont hátrányból még idejében kapcsolt a magyar stack, az adok-kapok elfajulása hosszabbításba torkollott. Az izgalom a tetőfokára hágott, de gyorsan lecsillapította a Sala a kedélyeket, miután a támadó körben a Zofia, Thatcher, Hibana Ash és Sledge ötössel gázoltak át a védőkön, a mindent eldöntő körben meg egy hibátlan (flawless) teljesítménnyel kiharcolták a CL részvételt.

A győzelmi pillanatot nemcsak az Esport1TV, de Szabó "StriKe" Roland is megörökítette a saját szemszögéből!

Az európai régióban a Challenger League 11. szezonjában négy együttes még az előző kiírásból maradt meg: GiFu eSports, PENTA, Team Secret, OrgLess. Hozzájuk csatlakozott a Salamander, valamint az IziDream, az alsó-ágról pedig még két további együttes érkezik a zárt selejtezőből. Egyelőre nincs információ a liga startjáról, azonban az összdíjazás 26.500 dollár, ami nagyságrendileg 8.200.000 forintnak felel meg. Hamarosan tehát egy tier 2-es versenyben szoríthatunk a magyar ötösért.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!