Hirdetés

Két parádés győzelem után reális esélye van a Salamandernek a CLS11-be jutni!

A Salamander két kemény, de megérdemelt győzelmet aratott a CL S11 zárt kvalifikációjának első napján és ezzel nagyon közel került a ligába való bejutáshoz.

Hirdetés

A nyílt selejtezőket követően egyetlen magyar csapatnak sikerült elegendő pontot gyűjtenie a továbbjutáshoz. A zárt kvalifikációban a legjobb 16 együttes kapott helyet, a Salamander a CrowCrowd ellen kezdhette meg a szereplését februárt 24-én. Némileg megváltozott a kezdő ötösük, ugyanis február elején elköszöntek Linotól, akinek részvételével versengtek a nyílt selejtezőkben. Őt a csapat korábbi játékosa Rep váltotta, az összhangra viszont aligha lehet panasz, vele nem is oly rég még a Challenger League 10-be is bejutottak, csak akkor kizárták a Salamandert. A beilleszkedéssel tehát nem volt probléma, sőt gyorsan egymásra találtak a felek és szenzációs játékot produkáltak.

Update: Időközben a Salamander kiharcolta a CL S11-ben való részvételt, méghozzá elképesztően szép játékkal!

CrowCrowd

Club House-on a támadóoldalt magabiztosan nyerték hazánk fiai (4:2), és aztán pálya-pontig sikerült meglépniük, de a CC nem akarta olyan könnyen adná a bőrét, egészen 6:5-ig felzárkóztak. Ezután viszont gyorsan móresre tanították a magyarok az ellenfelet, és mindössze egy embert veszítve fejezték be az első összecsapást.

Kicsit olyan, mintha letükrözték volna ezt a pályát (Consulate) az előzővel, annyi különbséggel, hogy a 4:2-es CrowCrowd félidő után nem sikerült olyan szorossá tenni a végjátékot.

A döntő map viszont már újra jól indult, de némi megingásra azért volt példa. A 2:0-ás előnyt nem sikerült nagyon növelniük a "Salásoknak", a CC képes volt egalizálni két jól sikerült támadással. A Salamander erejét mutatja viszont, hogy nem estek kétségbe és Smoke-ot Goyo-ra cserélve bebetonozták a védelmüket, amivel meg is nyerték az első játékrészt 4:2-re. A lendület megmaradt a váltás után is, viszont 6:3-nál hiába volt több meccspontjuk, nem tudtak élni vele, és újra kiélezett lett a helyzet 6:5-nél. A 12. körben aztán néhány pillanatig ugyan emberhátrányba kerültek (3vs4), de Strike triplájával lezárták a mérkőzést és továbbjutottak a legjobb nyolc közé.

Salamander 2:1 CrowCrowd

Team Heretics

Rögtön az első meccs egy pokoli szoros meccset hozott. Egészen a végén fej-fej mellett haladt a két csapat, és két pont különbség sosem volt köztük. Odáig fajult a dolog, hogy 6:6 után hosszabbításban kellett döntenie a feleknek az eredményről Club House-on. Egészen a 15. körig húzták a dolgot, viszont ott meglepték a Salamandert egy Eastern Sub-roof-ról indított villám támadással a spanyolok, ami félig meddig elterelés is volt, ugyanis sunyiban ez idő alatt svkke és baroz 3 játékost is kiiktatott a mieink közül. Rep és W1oza a túlerővel szemben pedig tehetetlen volt, 8:7-es vereség lett a vége.

Consulate-en aztán az első félidő még szorosabb volt némileg, de a váltás után (4:2) a támadásainkat csak egyetlen esetben tudták megállítani, így a végén egy Defuser lepakolásával - amire igazából nem is volt feltétlen szükség - elhozták az utolsó kört és kiegyenlítettek a sárga-feketék.

Az éjszakába nyúló találkozó nekünk kedvezett, jobban tudtak összpontosítani a magyarok, ennek eredményeképpen egy gyors pontváltás után szépen lassan elhúztak és újra megnyerték a védő oldalt 4:2-re Kafe Dostoyevsky-n. Strike Ash játéka megint remek volt, de Rep Maverickje is megérte sok esetben a kockázatot, de DogeFather kiváló játéka is megért egy misét mindkét játékrészben, Goyoval előbb 8, majd Nomaddal 6 fraget szerezve segítette csapatát a diadalhoz.

Salamander 2:1 Team Heretics

Le a kalappal a Salamander előtt, nagyszerűen játszottak és a két győzelemnek köszönhetően a felső-ágon a legjobb 4 közé jutottak. Ez azt jelenti, hogy ha ma este legyűrik a Gekoloniseerd együttesét is, akkor biztosan résztvevői lesznek a CL 11. szezonjának. Ha esetleg nem jön össze rögtön a bravúr, akkor az alsó-ágon újra megpróbálkozhatnak a bejutással. Érdemes lesz 19 órától az esport3tv adását nézni és szurkolni a magyaroknak, mert nagyon közel állnak egy újabb hatalmas nemzetközi e-sport eredmény eléréséhez.

Nézd a CLS11 zárt selejtezőt és a Salamander menetelését a www.twitch.tv weboldalon

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Szerinted bejut a Salamander a CL S11-be?

 • 100 %
 • 0 %
Hirdetés
17 db hozzászólás
 • Kiskokusz1 1 hónapja
  hali
  0 0 Válasz
 • Kekszvihar 1 hónapja
  szerintem bejutnak
  0 0 Válasz
 • Tomcsikk 1 hónapja
  Hajrá SGG!
  0 0 Válasz
 • klmate 1 hónapja
  Hajrá SALAMANDER!
  0 0 Válasz
 • bazsa_1 1 hónapja
  Csak igy tovább SALAMANDER!
  0 0 Válasz
 • Gungnir90 1 hónapja
  Nehéz lesz, de úgy ézem meglesz!
  0 0 Válasz
 • x_Akos_x 1 hónapja
  Remélem megnyerik az egészet
  0 0 Válasz
 • S3ver1n 1 hónapja
  Bizok bennuk
  0 0 Válasz
 • Cartosz 1 hónapja
  Hajrá Salamander.
  0 0 Válasz
 • HNitram 1 hónapja
  Sok sikert a Salanak
  0 0 Válasz
 • popiusz 1 hónapja
  Hajrá
  0 0 Válasz
 • Ashe16 1 hónapja
  Hajrá Sala
  0 0 Válasz
 • tibimmM 1 hónapja
  Hajrá srácok!!
  0 0 Válasz
 • tibimmM 1 hónapja
  Hajrá srácok!!
  1 0 Válasz
 • Gungnir90 1 hónapja
  És ott is van!!!! Hatalmas gratuláció a srácoknak!
  0 0 Válasz
 • Nufonel 1 hónapja
  Hajrá sala!!!
  0 0 Válasz
 • OPTIC 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?