A Salamandernek elég volt 1 pont, a WiLD végül nem jutott be a CL S11 zárt selejtezőjébe!

A Salamandernek elég volt 1 pont, a WiLD végül nem jutott be a CL S11 zárt selejtezőjébe!

Egyre közelebb a magyarok a nemzetközi Tier2-es szinthez, kettőből egy csapatunk ott lesz a Challenger League 11. szezonjának zárt selejtezőjében.

A Rainbow Six: Siege Challenger League 11. szezonjának utolsó, ötödik nyílt selejtezőjében a tét nem volt kicsi, hiszen két magyar együttes is jogot formálhatott volna a továbbjutásra. Ehhez a Salamandernek nem kellett sok, a WiLD-nak viszont egy kimagasló eredményre lett volna szüksége - a legjobb négyben végezve összejöhetett volna.

Előbbi csapatunk egy 2:1-es nap után egy inverz teljesítménnyel idő előtt kiesett, viszont a 3:3 egy pontra elegendő volt, ezzel pedig bekerültek a 16 legjobb közé a rájátszásba. A 14. helyet megszerezve valószínűleg az élmezőnyből kapnak majd ellenfelet, de egyelőre nincs információ a pontos menetrendről és az ágrajz sem készült még el.

Borderen elég komoly csapást mértek az Austrian Force eSports-ra (7:2), és bár a nagy lendület megmaradt, a szorosabb csatán kívül az eredmények már nem jöttek. Előbb a Team Hereticstől kaptak ki 7:5-re Bankon, majd a Wind and Rain bizonyult jobbnak 7:4-re Kafe Dostoyevsky-n. Érdekes, hogy a két együttes közül, akik megverték a magyarokat, csak a spanyol Team Heretics lesz ott a zárt selejtezőbe.

A WiLD is nagy elánnal vágott neki az utolsó kvalifikációnak és a 2:1-es első nap után volt is esély egy bravúrra. Szerdán még Club House-on 7:2-re elgyepálták a DARZYs Little Soldiers-t, utána viszont egy kiélezett küzdelemben, hosszabbítást követően 8:6-ra kikaptak a Fierce Esports-tól. A mindent eldöntő párharc csütörtökre maradt, Consulate-n az első félidőben 3:3-mal fordultak a csapatok, azonban a Team Grizi védelmével nem tudtak mit kezdeni, 7:4-es vereség lett a vége. A franciáknál Panix megállíthatatlan volt, ő egymaga 16 kill-t és 3 asszisztot hozott össze a 11 kör alatt. 

A zárt kvalifikációban tehát egy magyar csapat maradt, és a Challenger League főtáblájára való bejutásért a küzdelem február 24-én kezdődik!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!