"Hextasy dzsungeles tudása lehet majd a döntő" - WSE Matebuff interjú

Egyelőre nincs csapat a ligában, aki veszélyt jelenthetne a Wonder Stag Esports listavezető pozíciójára.

Ahogy az már a címből, illetve a nyilatkozatokból is sejthető, a Wonder Stag Esports nem igazán veszi komolyan a K&H MNEB második League of Legends szezonját. A komolytalanságot ugyanakkor elképesztő skillel és dominanciával kompenzálják, ugyanis nyolc forduló után, továbbra is veretlenül vezetik a bajnokságot, így a tavalyi K&H MNEB ezüstérmes ex-WiLD a WSE köszöni szépen, de jól megvan újdonsült rosszfiús, beszólogatós szerepében. Kérdés, hogy a nyers skill elég lesz-e majd a rájátszásban is, de az tény, hogy akár már a héten elkönyvelhetik magukat alapszakasz győztesnek. Kérték, hogy változatlanul közöljük a kérdéseinkre adott válaszaikat, mi pedig úgy döntöttünk, eleget teszünk nekik, mert mi magunk is jót derültünk néhány válaszon, melyet Matebufftól és a WSE menedzserétől kaptunk.

Magabiztosan uraljátok a K&H MNEB LoL alapszakaszát, egyetlen vereséget sem gyűjtött be a WSE. Folyamatosan azt mondjátok, hogy még csak gyakorolni se gyakoroltok, de akkor hogyan lehet az, hogy még szorult helyzetbe sem kerültetek igazán egyik összecsapáson sem?

"Minden meccsünk első 15 perce gyakorlás, ha időnk engedi, akkor még ARAM-ozni is szoktunk egyet közvetlenül az MNEB meccseink előtt, tehát nem teljesen igaz, hogy nem gyakorlunk. Úgy látszik ez bőven elég a veretlenséghez, a miértjéről a többi csapatot kellene megkérdezni. Lehet ők nem gyakorolnak eleget?"

A legutóbbi fordulóban már annyira nem vettétek komolyan a meccset, hogy inkább te mentél midre és Meight ADC-zett, és még így is simán nyertetek. Többszörös magyar verseny győztesként nem érzed úgy, hogy inkább példát kéne mutatnotok a többi játékosak és nézőnek trollkodás helyett?

"Nem gondoljuk, hogy bármi trollkodás lett volna a legutóbbi meccsünkön, pont, hogy az off-meta választásokkal szerettünk volna példát mutatni - nem szükségesek a hagyományos lövész-támogató felállások az alsó ösvényen egy jól felépített játéktervhez. A tökéletes draftunkhoz nagyban hozzájárult kiváló menedzserünk és edzőnk tapasztalata, aki előttünk már több csapatot is győzelemre segített a legnagyobb magyar bajnokságokon."

A WSE régen egy keményen küzdő, szerethető csapat volt, aki anno majdnem a Challenger Seriesig jutott. Aztán hosszú csend jött, a K&H MNEB első szezonjában ott se volt a gárda. Most, hogy itt a nagy visszatérés az egyébként rendkívül eredményes ex-WiLD játékosokkal, miért ebben a mindenkinek beszólogatós, rosszfiús stílusban kommunikál a csapat? 

"A social média számok és visszajelzések alapján szerethetőbb a csapat, mint valaha. A kommunikálásban a WSE csak annyit változtatott, hogy őszintébb lett és leírja, amit mindenki gondol. Ez persze lehet nem tetszik azoknak, akik csak arról kommunikálnak, hogy milyen fényes a magyar e-sport. A WSE leírja a hibákat, problémákat és konfliktusokat, görbe tükröt mutat az "e-sport közösség" minden érintettjének."

Többször említetted, hogy szeretnéd kipróbálni magad nemzetközi csapat tagjaként is. Ezek a tervek aktuálisak még, vagy már letettél róluk? A K&H MNEB S2 után mik a céljaid a LoL világában, ha van egyáltalán?

"A tervek most is aktuálisak, természetesen a LEC a cél. Több nemzetközi csapattól is érkezett megkeresés, de egyelőre nem tudtak jobbat ajánlani, mint a WSE."

A 10.4-es patchről egyből 10.7-re vált a tournament szerver. Szerinted ez mennyiben befolyásolja majd az MNEB-et? Közelebb kerülhetnek hozzátok az ellenfelek?

"Az új patch ezt szerintem nem fogja befolyásolni, gyorsan alkalmazkodunk a változásokhoz, ha ARAM-on megkapjuk a karaktereket, amelyeket érintette a frissítés. Hextasy dzsungeles tudása lehet majd döntő."

Ha végignézel most a mezőny többi csapatán, és itt most feltételezzük, hogy döntőztök, akkor kit várnál ellenfélnek a fináléba?

"Természetesen a G2 Esports KMK csapatát."

Ha kíváncsi vagy arra, hogy a Wonder Stag bevállalja-e a Hextasy dzsungelt, esetleg érdekel, hogy Sanyadau milyen lehet újra egy AP Shacóval, akkor nézd élőben a héten is a K&H MNEB LoL mérkőzéseit.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Sanyadau vagy Hextasy a jobb dzsungeles?

  • 4 %
  • 74 %
  • 22 %