Hirdetés

K&H MNEB LoL 10. meccsnap: Pentakill, Katarina és Baron lopás is felkerült a menüre

Matebuff pentakilljével simán nyerte a rangadót a WSE, Blackii Katarinája megvillant az AGW ellen.

Hirdetés

A jubileumi 10. fordulójához érkezett a K&H MNEB LoL második szezonjának alapszakasza. Ezúttal is óriási rangadók és kiélezett összecsapások vártak a játékosokra és a nézőkre egyaránt!

Grim Ravens vs Wonder Stag Esports

Tiltások: Senna, Pantheon, Ornn, Cho'gath, Irelia, Zed, Gangplank, Sett, Aphelios, Miss Fortune

Mindkét team vereség után találkozott egymással az Idézők Szurdokában, a győzelemre főleg a Ravensnek volt hatalmas szüksége. Nem is kellett sokáig várni az első akcióra, Sanyadau meglátogatta Animeboyt és likvidálták is a pusholó Neekót. Loxigar gyorsan javított, először elflasheltette Meightet, majd egy perccel később máris behúzta a gyilkosságot. Pörögtek az események, Sanyadau és Loxigar folyamatosan nyomást gyakorolt a szóló ösvényesekre. A Cloud Drake után vérszemet kaptak a Hollók, előbb hextasy, majd Meight és Sanya került a föld alá átmenetileg. Át is vette a vezetést a Ravens, de az előny nem volt jelentős a mérkőzés 10. percében. Toronypáncélokban nem, de sárkányokban kiegyenlített a WSE. Szerencsétlenségükre Meight 0-4-ben kezdte a meccset, de egy Ryze esetében talán még belefér ekkora hátrány. Az első sárkány miden dőlt le, ezzel az aranykülönbség átlépte az 1500-at a Ravens javára.  

Loxigar folyamatosan hívta a játékokat, amikből egy darabig csak a Ravens tudott hasznot húzni. Aztán jött egy sárkánynál kialakult csapatharc és Matebuff a K&H MNEB első pentakilljét mutatta be Ezreallel. 

Tiszta ászt szereztek a Szarvasok, azonnal meg is fordították a mérkőzés alakulását. Elhozták a Baront, bedöntötték a középső és felső inhibitort, kényelmes helyzetben térhettek haza vásárolni. Megállíthatatlanul nyomult előre a Wonder Stag, egyedül Meight volt az, aki a szokásosnál többször találta magát szürke képernyő előtt. Végső elkeseredésében még egy utolsó próbálkozásra összeszedte erejét a Grim Ravens, de Matebuff és Marine érinthetetlen volt.

Győztes: WSE

Illés Akadémia Spirit vs Afterglow Esports

Tiltások: Vladimir, Wukong, Janna, Senna, Kalista, Sett, Kassadin, Yasuo, Pyke, Morgana

Blackii ismét behozta a "pocket pickjét", Katarina megérkezett az Idézők Szurdokába. Rengeteg Flash égett el az első percekben, de gyilkosságot egyik csapat sem talált. Malacko topos gankje azonban sikerrel végződött, Sion élőhalottként üldözhette csak a minionokat. Lybrix volt az első, aki úgy döntött, hogy elkóborol az alsó ösvény felé, meg is jutalmazták őt társai. A sárkányt elhozta ugyan Túróstészta, de számos gyilkossággal hagyta el a tett helyszínét a Spirit. Malacko Heraldja megtette kötelességét a lane swap után, bedőlt az első torony az AGW oldalán. 

A Spirit nem találta fel a spanyolviaszt, egyszerűen együtt mozogtak az idézők, ami elég volt ahhoz, hogy a pálya minden pontján sikerüljön elkapni egy-egy AGW-st. Négy ember és egy J4 Flashre volt szükség ahhoz, hogy Blackii másodszor is elhulljon. Ez jól mutatta, hogy mekkora előnyben is volt a játék ezen szakaszában az Illés. Esciket elkapta Túróstészta, de Blackii elképesztő sebzést osztott ki 4v5-ben is. 

A 22. percben már 6000 arannyal vezettek BENZZék, de az AGW döntött úgy, hogy itt a Baron Nashor ideje. Sikerült is négy emberen megmenteni az erősítést, majd fontos harcot nyertek Crytekék. Visszajött a meccsbe az AGW, de még mindig hátrányban voltak objective-ek terén. Blackii és Malacko számolta el magát egy fontos momentumban, a harmadik Cloud Drake az Afterglow-nál landolt, cserében buktak egy inhibitor tornyot. A Spirit veterán dzsungelese pár perccel később ismét elhullott, rögtön fordultak is Túróstésztáék a Baronra.

Hiába kerültek 4v5-ös szituációba Lybrixék, odamentek és könnyedén lenullázták az ellent. A Baron elvégezte a munka nagyobb részét, Blackii és BENZZ csak befejezte az alacsony életerős hősöket. A tiszta ász után be is dőlt az AGW Nexusa.

Győztes: IAS

Az összefoglaló folytatódik a következő oldalon! 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?