K&H MNEB LoL 10. meccsnap: Pentakill, Katarina és Baron lopás is felkerült a menüre

K&H MNEB LoL 10. meccsnap: Pentakill, Katarina és Baron lopás is felkerült a menüre

Matebuff pentakilljével simán nyerte a rangadót a WSE, Blackii Katarinája megvillant az AGW ellen.

A jubileumi 10. fordulójához érkezett a K&H MNEB LoL második szezonjának alapszakasza. Ezúttal is óriási rangadók és kiélezett összecsapások vártak a játékosokra és a nézőkre egyaránt!

Grim Ravens vs Wonder Stag Esports

Tiltások: Senna, Pantheon, Ornn, Cho'gath, Irelia, Zed, Gangplank, Sett, Aphelios, Miss Fortune

Mindkét team vereség után találkozott egymással az Idézők Szurdokában, a győzelemre főleg a Ravensnek volt hatalmas szüksége. Nem is kellett sokáig várni az első akcióra, Sanyadau meglátogatta Animeboyt és likvidálták is a pusholó Neekót. Loxigar gyorsan javított, először elflasheltette Meightet, majd egy perccel később máris behúzta a gyilkosságot. Pörögtek az események, Sanyadau és Loxigar folyamatosan nyomást gyakorolt a szóló ösvényesekre. A Cloud Drake után vérszemet kaptak a Hollók, előbb hextasy, majd Meight és Sanya került a föld alá átmenetileg. Át is vette a vezetést a Ravens, de az előny nem volt jelentős a mérkőzés 10. percében. Toronypáncélokban nem, de sárkányokban kiegyenlített a WSE. Szerencsétlenségükre Meight 0-4-ben kezdte a meccset, de egy Ryze esetében talán még belefér ekkora hátrány. Az első sárkány miden dőlt le, ezzel az aranykülönbség átlépte az 1500-at a Ravens javára.  

Loxigar folyamatosan hívta a játékokat, amikből egy darabig csak a Ravens tudott hasznot húzni. Aztán jött egy sárkánynál kialakult csapatharc és Matebuff a K&H MNEB első pentakilljét mutatta be Ezreallel. 

Tiszta ászt szereztek a Szarvasok, azonnal meg is fordították a mérkőzés alakulását. Elhozták a Baront, bedöntötték a középső és felső inhibitort, kényelmes helyzetben térhettek haza vásárolni. Megállíthatatlanul nyomult előre a Wonder Stag, egyedül Meight volt az, aki a szokásosnál többször találta magát szürke képernyő előtt. Végső elkeseredésében még egy utolsó próbálkozásra összeszedte erejét a Grim Ravens, de Matebuff és Marine érinthetetlen volt.

Győztes: WSE

Illés Akadémia Spirit vs Afterglow Esports

Tiltások: Vladimir, Wukong, Janna, Senna, Kalista, Sett, Kassadin, Yasuo, Pyke, Morgana

Blackii ismét behozta a "pocket pickjét", Katarina megérkezett az Idézők Szurdokába. Rengeteg Flash égett el az első percekben, de gyilkosságot egyik csapat sem talált. Malacko topos gankje azonban sikerrel végződött, Sion élőhalottként üldözhette csak a minionokat. Lybrix volt az első, aki úgy döntött, hogy elkóborol az alsó ösvény felé, meg is jutalmazták őt társai. A sárkányt elhozta ugyan Túróstészta, de számos gyilkossággal hagyta el a tett helyszínét a Spirit. Malacko Heraldja megtette kötelességét a lane swap után, bedőlt az első torony az AGW oldalán. 

A Spirit nem találta fel a spanyolviaszt, egyszerűen együtt mozogtak az idézők, ami elég volt ahhoz, hogy a pálya minden pontján sikerüljön elkapni egy-egy AGW-st. Négy ember és egy J4 Flashre volt szükség ahhoz, hogy Blackii másodszor is elhulljon. Ez jól mutatta, hogy mekkora előnyben is volt a játék ezen szakaszában az Illés. Esciket elkapta Túróstészta, de Blackii elképesztő sebzést osztott ki 4v5-ben is. 

A 22. percben már 6000 arannyal vezettek BENZZék, de az AGW döntött úgy, hogy itt a Baron Nashor ideje. Sikerült is négy emberen megmenteni az erősítést, majd fontos harcot nyertek Crytekék. Visszajött a meccsbe az AGW, de még mindig hátrányban voltak objective-ek terén. Blackii és Malacko számolta el magát egy fontos momentumban, a harmadik Cloud Drake az Afterglow-nál landolt, cserében buktak egy inhibitor tornyot. A Spirit veterán dzsungelese pár perccel később ismét elhullott, rögtön fordultak is Túróstésztáék a Baronra.

Hiába kerültek 4v5-ös szituációba Lybrixék, odamentek és könnyedén lenullázták az ellent. A Baron elvégezte a munka nagyobb részét, Blackii és BENZZ csak befejezte az alacsony életerős hősöket. A tiszta ász után be is dőlt az AGW Nexusa.

Győztes: IAS

Az összefoglaló folytatódik a következő oldalon! 

iPon Team Horizon Reapers vs Team Plague

Tiltások: Cassiopeia, Camille, Draven, Fiora, Lee Sin, LeBlanc, Nautilus, Blitzcrank, Senna, Miss Fortune

Edru behozta midre Tryndamere-t, először tűnt fel a jobbkezes hős a K&H MNEB-en. Meg is szerezte az első gyilkosságot Trynda, Hiponix segítségével eltüntették sk1nzort. A szinthátrány ellenére az iTHR próbálkozott az első sárkánnyal, mivel nem volt ellenállás, el is hozták a meccs első objective-ét. WAZIER jó teleportja után már 2-0-t mutatott a kill jelző, jól kezdte a meccset a nyeretlen gárda. Nem estek egymásnak túlságosan a csapatok, mindössze három gyilkosság történt 13 perc alatt. Edru unta meg először a tétlenséget, lenézett botra és rögtön két gyilkosság ütötte a markát. Dominálta az earlyt az iTHR, 0-3-0-ban kereste a korábbi formáját Paresz. 

Szép sárkánylopással zárkózott a Team Plague, de gyilkosságokban így is messze jártak ellenfelüktől. Mihaibarost hárman kapták el miden, hiába volt rajta egy Yuumi, nem tudta megmenteni a Plague lövészét a cicus. Hiponix mindent megpróbált, hogy elvigye Apheliost, azonban ez nem egyszerű feladat, ha egy Zilean védi az ADC-t. Fäpä követte Hipot, de csak a biztos halál várt az önfeláldozó supportra. 

Kockázatos Baronba kezdett bele a Plague, jött is az iTHR és 2 az 1-ért cseréltek könnyedén. Amikor már úgy tűnt, hogy ők tudják elhozni a lila szörnyet, akkor robbant be Coatpustmain és sk1nzor, azonban Regostern így is megszerezte a buffot. A Kaszások nem sokáig örülhettek, ugyanis éledt Aphelios és feltakarította a romokat. A léleknél ismét csetepatéba keveredtek az idézők, miközben wAZIER tolta topot, mintha nem lenne holnap. Mihaibaros hatalmasat játszott, sikerült is eljutni az ellenfél Nexus tornyaiig, de wAZIER megmentette csapatát a biztos vereségtől.

Az őrült fieszta végén az iTHR örülhetett, sikerült életben maradniuk a nagyon necces szituáció után. 

Hiponix óriási Baron lopása sem volt elég, mivel Aphelios, geller és sk1nzor kombója elkezdett működni. Nem tudott meghalni a Plague ADC-je, kapta a healt, a revive-ot és minden erősítést, ami csak a csövön kifért.

Győztes: Team Plague

Royal Gamers vs KmK Esports

Tiltások: Kayn, Karthus, Taric, Olaf, Qiyana, Ornn, Tailyah, Jarvan IV, Lee Sin, Gragas

Becse váratlant húzott, Janna topot választott a kiesési rangadón. Hiába a furcsa pick, az elején nem úgy alakult a meccs, ahogy azt a RG eltervezte. Rabbano második látogatására már nem volt villanása Jannának, elhozta Xeanny a first bloodot. Addig üsd a vasad, amíg meleg, Rabbano újra felnézett topra, Becse ismét alulról szagolta az ibolyát. Rabbano nem bírt magával, harmadjára is lenullázták Xeannyval a support topost. A 7. percben már 0-4-0-ban volt Becse, Solo Queue-ban az ilyen helyzetekben már reportért szoktak könyörögni a csapattársak. A 10. percben 10-0-t mutatott a killjelző, kezdett tényleg eldurvulni a helyzet. Hiába próbált meg mindent Sora és Dugo, nem voltak hajlandók a KmK-sok meghalni a meccs első szakaszában. Szigorúan 18 éves kor felett volt csak ajánlott nézni ezt a mérkőzést, mert ekkora vérfürdőt horrorfilmekben nem lát az ember. 

Hiába az órási előny, Tahm Kench életéért cserében nem hozott el killt a KmK. A 25. percben döntött úgy Rabbano, hogy itt az ideje egy Baronnak, be kéne fejezni már a mérkőzést. Nem is kellett sokat várni arra, hogy feltörjék a Royal bázisát. Dőltek az inhibitorok, szétestek a Nexus tornyok és a Nexus sem húzta sokáig.

Győztes: KmK

Hat nap pihenőre vonulnak az idézők, de ne feledjétek, hogy az utolsó előtti hét kezdődik meg hamarosan. Nézzétek a K&H MNEB közvetítéseit élőben, gyűjtsétek az E1 pontokat és látogassátok meg az E1 piacot

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!