"Olyan karaktert akartunk, aki stílusosan játssza ki az ellenfeleit." - Bemutatkozik Jett, a VALORANT ügynöke

Az már világosan látszódik, hogy az egyik legmozgékonyabb karakter lesz a játékban, az ultija pedig sok fájdalmas pillanatot fog még okozni.

Elérkezett a nagy nap, ma este kerül megrendezésre, pontosabban levetítésre a VALORANT Twitch Rivals esemény, ezzel egy időben pedig a streamereknek megszabott embargó is lejár, tehát valószínűleg rengeteg új VALORANT anyag fog napvilágot látni. A nagy nap előtt viszont kaptunk egy újabb fejlesztői videót, amiben a dél-koreai ügynök, Jett hoz el egy bitang 1v4 szituációt. Ám ez nem minden, az egyik fejlesztő Bobby Prochnow mesélt kicsit az ESPN-nek a karakter fejlesztéséről, ebbe is belenézünk.

Jettet a legegyszerűbb talán a szélkirálynőnek lehetne hívni, ha eddig nem láttad a képességeit, akkor a videó után megérted, hogy miért:

Jettet igazából számos jelenetben láthattuk már, így maga ez a videó annyi újdonságot nem tartalmaz. Talán az a legfontosabb részlet belőle, hogy az oldalra csúszás képessége lesz az ő ingyenes skillje, viszont nem töltési idő van rajta, hanem két skalpot kell elhozni ahhoz, hogy aktiválni lehessen.

A videóban sajnos az ultija nem látható, de az is egy halálos eszköz lesz, dobókések jelennek meg, amik a megfelelő találat esetén azonnal végeznek az ellenféllel.

A VALORANT egyik fejlesztője, Bobby Prochnow elmondta, hogy amikor Jetthez értek, akkor már tele voltak stratégiai gondolkodást igénylő, támogató jellegű ügynökökkel, valami mást akartak, valaki olyat, aki stílusosan játssza ki az ellenfeleit. Az irányvonal megvolt, de az első koncepciók közel sem hasonlítottak a mai Jetthez, eredetileg semmi köze nem volt a szélhez, egy grappling hook köré épült az egész kitje. Nem volt csúszása, nem voltak tőrei, csak egy grappling hook és néhány tech kütyü. Ahogy a karakter elkezdett formát ölteni, és valamilyen energiaforrást kellett volna neki adni, rájöttek, hogy nem lesz jó az irány, ugyanis már túl sok karakter támaszkodik a technológiára, a Riot Games pedig olyan hőst akart, akinek belső ereje van, ezt a belső erőt pedig Raviantnak hívták. Prochnow kiemelte, hogy miután ez megfogalmazódott bennük, a grappleres koncepciót eltették későbbre egy másik ügynökhöz, és elkezdték felépíteni a ma ismert Jettet.

Prochnow egy vicces Jett bugról is mesélt, a dash képessége olyan hibával küszködött a korai fejlesztési fázisban, hogy a karakter nem csak egy kis területen csúszott odébb, hanem fénysebességgel átszelte az egész térképet. Mi ez, ha nem broken?

Kezdő tipp Jetthez és Jett ellen: Jett a dash után különösen sebezhető, mert újra elő kell vennie a fegyvereit, ez idő alatt pedig könnyen kiiktatható, tehát inkább menekülésre, semmint pusholásra való. Arra a kérdésre, hogy mely típusú League of Legends játékosoknak ajánlják a karaktert, Prochnow a következő választ adta:

"A megfelelő kezekben bármilyen szituációból elegánsan kijöhet, rossz kezekben viszont csak egy csúszkáló krumpli, aki arra kényszeríti a csapatát, hogy 4v5-ben maradjanak. Üdv nektek, Yasuo mainek."

Prochnow még hozzátette, hogy Jett készítésére különösen odafigyeltek, hiszen Dél-Korea az egyik legtöbb League of Legends világbajnokságot nyerő régió, ezért 100%-ban szerették volna megjelentetni ezt a kultúrát az ügynökön. Jett szinkronhangja is nem lett más, mint a híres koreai pop énekes, Shannon.

A VALORANT Jettel együtt április hetedikén válik játszhatóvá a szerencsés kiválasztottaknak, ma este pedig elindul a játék első Twitch Rivals eseménye, ahol végre hivatalosan is részletes bepillantást kaphatunk a játékba.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!