Pletykák szerint a Riot Games titokban szervezi a VALORANT E-sportot

Pletykák szerint a Riot Games titokban szervezi a VALORANT E-sportot

Ha a hír igaz, akkor jó pár e-sport játék kezdhet félni.

A Riot Games titokban egyeztetett különböző gaming és e-sport szervezőkkel az elmúlt hetekben arról, hogy milyen terveik vannak az új játékukkal. Ez az információ nyilvánvalóvá teszi, hogy már előkészületi stádiumban lehet egy VALORANT verseny vagy liga koncepciója. 

Az új FPS zárt bétája elképesztő népszerűségnek örvend, jelenleg közel 2 milliós tábor követi az élő közvetítéseket, ahol streamerek, e-sport játékosok és különböző média személyiségek nyüstölik a játékot. A játék feltehetően 2020 nyarán válik elérhetővé mindenki számára, addig marad a béta kulcs utáni epekedés.

Általában 1-2 év mire egy játék valóban e-sport kompatibilissé válik, de a Riot ennek elébe megy és egy konkrét ütemtervet adott át az e-sport prominens szervezői felé, állítja a forrás. Arról viszont nincs információ, hogy milyen szervezőket kerestek meg, illetve hogy milyen feltételeket szabtak, de az biztos, hogy titoktartási nyilatkozatot kellett aláírniuk. 

Sokak már most a váltás mellett döntenek, főleg Overwatch és CS:GO profik, ugyanis rengeteg potenciált látnak ebben az új FPS-ben. Tekintve, hogy ez is ingyen játszható lesz, a játékmechanika pedig már a béta alapján is lenyűgöző, a határ a csillagos ég!

HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted már idén kapunk VALORANT e-sport ligát?

  • 60 %
  • 40 %