"A Riot bőven nagyobb, profibb szervezetnek bizonyul, mint a Valve" - SzarvasMarha interjú

Az első VALORANT kupagyőzelme után SzarvasMarha abszolút pozitívan tekint a játékra, és biztosra veszi, hogy tekintélyes helye lesz a piacon.

A hétvége során megrendezésre került egy 1000 euró összdíjazású VALORANT kupa, amely a LAVA Series nevet viselte. Az eseményen számos külföldi híresség megfordult, de természetesen magyarokat is láthattunk rajta, és milyen jól tették, hogy elindultak, hiszen meg sem álltak az aranyéremig.

Annak ellenére, hogy alig két hete érhető el a játék zárt bétában, máris komolyan belerázódtak a srácok, úgyhogy fel is tettünk néhány kérdést a VALORANTtal, illetve a lehetséges jövővel kapcsolatban SzarvasMarhának.

Kicsit suta volt a verseny ágrajza, kik voltak az említésre méltó nevek a játékosok között? Volt meccsetek esetleg CS:GO profik ellen?

A NIP és az Endpoint VALORANT csapata is jelen volt a kupán, illetve több ex-pro CS:GO-s is. Ex-Epsilon, pro100, Raisy, illetve több száz HLTV meccset hátrahagyó játékosok. Egyébként nofearék is megjelentek a kupán.

Rengetegen hasonlítják a játékot a CS:GO-hoz. Ti hogyan látjátok ezt? Különösen azután, hogy már egy versenyen is túl vagytok.

A játék alapjaiban nagyon hasonlít a CS:GO-hoz: rotate, helyzetfelismerés, lövés, csapatjáték. Az itteni képességek letakarják a CS:GO-s gránátokat. Smoke, molotov, flash, csak itt még vannak egyéb érdekes dolgok is, például fal, lassítás, teleport.

Mi az ami nagyon más, mint a CS:GO esetében és sokkal jobb a VALORANTban?

Itt a fej az fej, azaz a hitbox elég jól meg van csinálva és ha jól vagyok informálva már most erősebbek a szerverek a Valve 64 tickes meccskeresőihez viszonyítva. A Riot bőven nagyobb, profibb szervezetnek bizonyul mint a Valve.

Jelenleg ugyan zárt béta a játék és gyakorlatilag egy “casual” módot játszhatunk benne. A kompetitív módra teljesen átmentenéd ezt a játékmenetet vagy változtatnál valamin/valamiken?

Lényegében egy kész játékot kaptunk már. Sok lehetőség, kevés hiba egy bétához képest. Szerintem annyi feladat van mindösszesen, hogy egy-két karaktert balance-oljanak, mivel túl erős a képességük a többihez képest.

A madarak azt csiripelték, hogy bár egy játékos változott, de a későbbiekben is folytatja majd ez a csapat. Mik a tervek? Illetve kikkel pontosan?

Így igaz, a csapat folytatja. Nagyjából mindenki pro CS:GO-s, szóval a biztos alapok megvannak. Mind látjuk a game-ben a lehetőséget. Igazából annyit játszunk amennyit csak lehet, és minden lehetséges kupán elindulunk. A csapat lineupja: Tigene, bzt, fasthandy, illetve szimpli helyére érkezett barcode.

És mi a helyzet a CS:GO-val? Tegyük fel hatalmas lendületet vesz a nyártól kezdve a VALORANT, mint e-sport? Dobod a CS-t vagy elfér a kettő egymás mellett?

Magam részéről a CS:GO-t az MNEB végéig biztosan nem engedem el teljesen. Szeretnék azért minimum a top2-be kerülni. VALORANTból pedig biztosan mondom, hogy egy jó e-sport játék lesz, szóval biztosan ez fogja élvezni a prioritást.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!