A Ubisoft minden korábbi munkatárs fiókjából elvette a skineket és charmokat

A Ubisoft minden korábbi munkatárs fiókjából elvette a skineket és charmokat

Az Ubisoft szép csendben eltávolította az összes korábbi fejlesztő fiókjából a skineket és a charmokat, ami a közösség nemtetszését váltotta ki.

Nem szórakozott a cég, ugyanis minden korábbi Rainbow Six: Siege fejlesztőtől elvették a fiókjukban található dev skineket, illetve charmokat. Ezt egy népszerű streamer, nem mellesleg a Ubisoft korábbi játéktesztelője, TheGodlyNoob hozta nyilvánosságra.

Először nem hitt a szemének, majd mivel nem igazán talált erről hivatalos bejelentést, gondolt egyet és mélyebben beleásta magát a történetbe. A hiányzó kozmetikai tárgyakkal kapcsolatban nem igazán sikerült előrébb jutnia, a közösségen belül pedig a témát az szolgáltatta, hogy vajon mi vehette rá erre magát a kiadót. Erről egy bejegyzés is született Redditen, ami rövid idő alatt az egyik legnépszerűbb lett az oldalon, 34 ezer pozitív szavazat érkezett rá, és több, mint 1800-an kommenteltek alá. A Ubisoft egyik munkatársától jött is rá reakció:

"A skinek és charmok eltávolítása (mely március 11-én történt) nem érintették TheGodlyNoobot."

Ezek szerint a kiadónál a volt munkatársakat nem igazán ismerik el. A posztban az alábbi szöveg olvasható egyébként:

"Minden rendben van Ubisoft? A fejlesztő csapat nemrég változott meg, és azt akarjátok mondani, hogy azoknak az embereknek, akik keményen dolgoztak a játékon, nem illeti meg az ilyesfajta elismerés? Úgy tűnik, hogy miután elvettétek az összes itemet, ami a year 2 előtt megvolt csak az a válasz, hogy: ez a te fiókod, de nem használhatod."

Mindenesetre furcsa, hogy miként bánnak a már nem náluk dolgozó egyénekkel. Valamelyest érthető, hogy a cég és a munkavállalók kapcsolata megváltozott, ezáltal másféle bánásmódban részesülnek a játékon belül, de azért ez túlzás. Mindenesetre a Ubisoft igyekezett megvédeni saját magát ebben az ügyben:

"Azon dolgozunk, hogy érzékeltetni tudjuk ki dolgozik még a játékon vagy sem. A játékosok ha meglátnak egy fejlesztőt (hozzájuk tartozó skin vagy charmmal), rögtön levágják, hogy a Ubisoft munkatársa és az R6S-en dolgozik. Ezeknek a kiosztása nem azért van, mert így ismernénk el valaki munkáját. Ez sokkal inkább a játékon belül a stáblistán jelenik meg vagy a személyes portfóliójukban."

Mindebből az szűrhető le, hogy aki dev skinekkel és charmokkal van felszerelve, az még aktív munkatársa a cégnek. Mindezektől függetlenül akkor is jogos a kérdés a közösségtől, miért most és miért így tett lépeseket a korábbi munkatársakat illetően.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!