Tartalmas frissítéssel robogott be az Apex Legends ötödik szezonja

Tartalmas frissítéssel robogott be az Apex Legends ötödik szezonja

Remek Wingman skin lapul a BP-ben, komolyan átformálódott a Kings Canyon, és persze van egy új karakterünk is.

Mindenki nagyon várta már az Apex Legends ötödik szezonját, főleg azután, hogy a Respawn lerántotta leplet a szezon új karakteréről, Lobáról, a bosszúszomjas tolvajlányról.

Értelemszerűen a szezon olyan újdonságokat is hozott magával, mint egy jelentős térkép frissítés és persze az új Battle Pass. Nézzük is meg ezek közül a legfontosabb változtatásokat!

A Battle Pass a már jól megszokott 950 Coinos árért több Legendary szintű kinézetet, remek loading screeneket és egyedi skydive emote-okat tartalmaz.

A Battle Pass teljes tartalmát átlapozhatod ITT!

Balance változtatásokból, újításokból sincs hiány, Mirage például egy jelentős reworköt kapott. Most már képes arra, hogy irányítja a klónjait, melyek követik minden mozdulatát, ez vonatkozik az ultijára is, a passzívja pedig végre ismét hasznos lehet. Mirage régi passzív képessége a játék előrehaladtával szépen lassan egyre haszontalanabbá vált, ugyanis knockolás esetén egy rövid időre eltűnt az ellenfelek szeme elől, viszont szépen lassan kitapasztalták a játékosok, hogy hova is kell lőniük, ha leszedtek egy Mirage-t. Az új passzívja most már lehetővé teszi számára, hogy elrejtse magát és az élesztés alatt álló társát a respawn beacon használata közben.

Persze nem ő az egyetlen, aki változott, a többi karakter is kapott törődést.

Fegyverek terén is újítást hozott ez a szezon, ugyanis ez az első alkalom, hogy az Apex Legends új felvonása új fegyver nélkül indult el. Ennek oka, hogy fejlesztők szeretnék átgondolni, hogy feltétlenül szükség van-e új fegyverekre, nem akarják ugyanis, hogy a weapon pool "elszabaduljon". A vault az Apexnél nem opció, úgy mint a Fortnite-nál, ugyanis az Apexnek fegyverspecifikus kinézetei vannak, amikért a játékosok fizettek, megdolgoztak értük, így ez itt nem működhet. Ennek fényében a meglévő fegyvereket igyekeztek kicsit érdekesebben balance-olni, viszont ez nem jelenti azt, hogy ne lennének szórakoztató terveik a jövőre vonatkozóan.

Az ötödik szezon arany fegyverei a következők:

  • Longbow DMR
  • Hemlok
  • Spitfire
  • EVA-8
  • RE-45

A Mastiff és a Peacekeeper helyet cseréltek, mostantól az utóbbit találhatjuk meg a dropokban, míg a Mastiff komoly gyengítéseket követően szabadon megtalálható lett a pályán.

Új fegyver nem, de új mechanika érkezett a játékba, bemutatkoznak a Charge Towerek!

Ezek a tornyok lehetővé teszik, hogy akár a teljes csapatunk, sőt még az ellenfeleink ultiját is maximumra töltsük, ugyanis minden karakter, aki az elsütés pillanatában a platform közelében tartózkodik, 100%-os töltést kap a végső képességére.

A térkép változásokra sem lehet panasz, a Kings Canyon komoly átalakuláson esett át, a legendás Skull Town például teljesen eltűnt. De erről inkább árulkodjanak a képek.






Végül pedig ejtsünk néhány szót az Apex Legends első rejtett kihívásáról, ami igazán érdekesnek hangzik. A "The Broken Ghost" nevű szezon quest során a játékosoknak egy különleges kalandon kell részt venniük, hogy összeszedjék az Artifact Progress darabjait, és megoldják a rejtélyt. Ehhez először a naponta megjelenő Treasure Packokat kell gyűjteniük, majd csatlakozniuk kell a heti Huntokhoz. Minden küldetés alkalmával különféle jutalmakat szerezhetnek, például Crafting Metalt, BP XP-t, vagy Apex Packot.

Izgalmas szezonnak nézünk elébe, amelyet minden Apex kedvelőnek érdemes kipróbálnia.

Te belevetted már magad az újdonságok tengerébe?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!