Úgy tűnik az egyesült e-sport világ lassan valósággá válik

Úgy tűnik az egyesült e-sport világ lassan valósággá válik

Az IESF egy újabb szövetséggel kötött megegyezést és a globális e-sport világ úgy néz ki, hogy összefog.

Az e-sport világ sokszor megkapta a 'vadnyugat' jelzőt már az évek során, amivel a piac szereplői arra utaltak, hogy az egész körül nincsenek kőbe vésett szabályok, minden megegyezések és bevett szokások alapján épült. Ez persze egyszerre jelent jót és rosszat is. Alapvetően, ha nincs nagy kontroll, akkor minden gyorsan fejlődhet, hiszen nincsenek igazán törvények, amik visszafognák a dolgokat. Viszont a szabályok nélküli élet során sérülhetnek a játékosok jogai, hallottunk már híreket arról, hogy a szervezetek kihasználták a velük kapcsolatba állókat, de persze mindez visszafelé is igaz lehet. Amíg nem lesz egy nemzetközi szervezet vagy egy olyan kollaboráció, ami egyaránt képviselheti mindenki érdekét, addig nem történik érdemi változás. Ezen akar változtatni Vlad Marinescu, az IESF újdonsült elnöke.

Arról pár héttel ezelőtt beszámoltunk, hogy az IESF és az AESF Együttműködési Megegyezést írt alá. Most az IESF új szervezet felé nyitott és a WESCO-val is hasonló megállapodást kötöttek. A WESCO a brazil és a dél-amerikai e-sport világot képviseli, ami sokak szerint a kínai és amerikai piac mögött a harmadik helyen van. Az együttműködés alapja ismét egymás kölcsönös elismerése, és a fő küldetés marad, miszerint itt az ideje Együtt tenni az e-sportért. 

"A Megegyezés egy fontos mérföldkő az e-sport világ egyestésében. Az IESF egyik legfontosabb feladata, hogy elősegítse az együttműködést, a kollaborációt és a sportág elismerését. Ez a mostani megállapodás mindhárom előbb felsorolt feladatot teljesíti egyidőben. A WESCO és az IESF különböző projektekben fog együtt dolgozni és a cél mindig közös lesz!" - mondta Vlad Marinescu az IESF elnöke

Marinescu szerint az összefogás az egyetlen út, ha azt szeretnénk, hogy az e-sport világ kiharcolja megérdemelt helyét a szórakoztatóiparban. Biztató azt látni, hogy az IESF sikerrel jár ott, ahol már több szervezet is kudarcot vallott ezelőtt. 

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!