Hirdetés

A Ubisoft perelt, az R6S klón játékot pedig felszámolták

Az Qookka Games által megalkotott mobilra szánt Area F2 egy szimpla Rainbow másolat volt, így nem csoda, hogy a Ubisoft leállíttatta.

Hirdetés

Egy ideje már nem nagyon lehet meglepődni azon, ha olyasmit lát az ember, hogy egy népszerűbb alkotást igyekeznek meglovagolni más fejlesztőcsapatok is. Van azonban időnként arra is példa, hogy elég pofátlan módon teszik mindezt, és tulajdonképpen szó szerint egy klón játékot hoznak létre haszon reményében. Ez most a Rainbow Six: Siege kapcsán történt meg, hiszen a múlt hónapban vált letölthetővé a mobilos Area F2, ami szinte egy az egyben a szivárványosok játékmenetére hajaz.

Miután a Ubisoftnak is feltűnt a szoftver, nem sokat teketóriáztak, azonnal beperelték a fejlesztőket, de még az App Store és a Google Play Store ellen is keresetet nyújtottak be. Az R6S megalkotóinak ugyanis nagyon nem tetszett, hogy a két cégóriás egyáltalán engedélyt adott az Area F2 forgalmazására. Az ügy elég gyors lefolyású volt, az ítélet pedig határozott és egyértelmű. Ennek értelmében az Area F2 szervereit május 20-án, szerdán végérvényesen leállították.

A jogi panaszban, amelyet az Ubisoft május 15-én nyújtott be az Egyesült Államok Kaliforniai Központi Kerületi Bíróságához, szimplán azt állt, hogy töviről hegyire egy másolat készült a játékukról. A kiadó az Apple-t és a Google-t is megnevezte benne, mivel egyikük sem intézkedett, még akkor sem, mikor már felkérték őket, hogy távolítsák el a kínálatukból az Area F2 szoftvert.

Most, hogy a Area F2 szerverei már nem elérhetőek, az alkalmazást megnyitó játékosoknak a következő figyelmeztetéssel kell számolniuk: „A szervereket lekapcsolták.” A készítők a saját honlapjukon egy külön bejegyzésben tájékoztatták a játékosokat, hogy visszakérhetik a pénzüket a játékban vásárolt extra itemekért, de erre csak június 20-ig van lehetőségük.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
5 db hozzászólás
 • conyfps 3 hónapja
  Nem is hallottam róla de viszont tuti rosszabb volt mint az rs6, a copy dolgok mindig is gyengébbek szerintem
  0 0 Válasz
 • Fl1ck 3 hónapja
  Én erről már hallottam, nem nagyon látom értelmét egy bugos kakinak a másolásában
  0 0 Válasz
 • CrazyTv 3 hónapja
  Nem volt rossz én kipróbáltam Nem volt rossz ötlet de a Ubisoft nak kellene benn látni a lehetőséget Az még nem fog bekövetkezni sajnos ...
  0 0 Válasz
 • DaSavarez 3 hónapja
  vicc.
  0 0 Válasz
 • Th3B3st 3 hónapja
  Én egész sok időt játszottam az areával és nekem tetszett. Szerintem a Ubisoft szemszögéből jogos volt de akinek nem telik konzolra/PC-re annak ez tökéletes volt mint R6 telefonra.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés