Azerbajdzsán belőtte Magyarországot a European Nations Cup negyeddöntőjébe!

Azerbajdzsán belőtte Magyarországot a European Nations Cup negyeddöntőjébe!

Miután a magyar PES2020 válogatott az utolsó mérkőzését megnyerte Szlovákia ellen, a Grúzia vs Azerbajdzsán mérkőzés döntött a sorsáról. Az utóbbi együttes azonban óriási szivességet tett és továbblőtte hazánkat a csoportból.

Szerdán egy ki-ki mérkőzés formájában lépett pályára Magyarország PES2020 csapata Szlovákia ellen. A tét a továbbjutás volt, és ehhez mindenképpen győzni kellett, ráadásul az sem volt mindegy hány góllal. A három csoportból csak a két legjobb harmadik csatlakozhat a már kialakult hatos mezőnyhöz, és az egyik helyet Csehország kiérdemelte magának.

Három játékosunknak végül összejött a diadal, igaz nehéz dolga volt Karesznek, Kulacsnak és Hengiiinek is, azonban a két győzelemig tartó párharcban végül felülmúltuk a szlovák Andrej-trement 2:1-re. Ez azonban így nem volt elég, hiszen ha Grúzia nyert volna 28-án, akkor mi búcsúztunk volna a további küzdelmektől. Azerbajdzsán viszont bármennyire is tartozott a csoportjában - legalábbis papírforma szerint - a leggyengébb együttesek kalapjába, óriási szivességet tett hazánknak. Legyőzték 2:0-ára a grúzokat, és mivel nekik rosszabb volt a győzelmi és vereség mutatójuk, nem volt kérdés, hogy mi folytathatjuk a legjobb 8 között a jótékonysági tornát.

A #StayHome European Nations Cup negyeddöntőjében Szerbiával játszunk az elődöntőért, akik az első csoportot nyerték meg fölényesen kilenc ponttal. Az egyeneses kieséses szakaszban tehát egy két győzelemig tartó párharc még biztosan vár majd a magyar válogatottra. A Magyarország vs Szerbia negyeddöntő mérkőzést június 3-án 7 órától rendezik, melyet természetesen az esport3tv-n, illetve az Esport1 Facebook oldalán élőben lehet követni. Ne felejtsétek el, hogy a cél a jótékonyság, itthon az OMSZ vagyis az Országos Mentőszolgálat munkáját tudjuk segíteni. Az adománygyűjtés a verseny teljes egésze alatt él, az esport3tv Twitch csatornán is találtok egy gombot, ahol tehettek felajánlásokat, de IDE KATTINTVA is segíthetitek az OMSZ munkáját.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!