Nem elképzelhetetlen a konzolos VALORANT, a Riot prototípusokat tesztel

Biztos, hogy sok játékos örülne ennek, sokkal nagyobb réteget érhetne el a Riot Games.

Ha az ember videójáték-fejlesztő csapatot irányít, akkor az egyik legfontosabb kérdés, amiben döntésnek kell születnie, hogy milyen platformokon jelenjen meg a készülő cím? Rengeteg játéknál ez nem egy nehéz művelet, van amit azonnal minden platformra kiadnak, ebben az esetben viszont a fejlesztés költségesebb és hosszabb ideig is tart. Persze az is fontos, hogy milyen típusú játékról van szó. A Riot Games a VALORANTot kifejezetten kompetitív játéknak, e-sport játéknak álmodta meg, FPS mivoltából kiindulva pedig egyértelmű volt, hogy az elsődleges célközönsége a PC felhasználók lesznek. Ebből kifolyólag a játék jelenleg csak PC-re érhető el, a jövőben viszont ez változhat.

A GameSpot készített egy interjút a VALORANT vezető producerével, Anna Donlonnal, akinek többek között azt a kérdést is feltették, hogy vannak-e terveik a konzolokkal kapcsolatban.

Meglepő módon Anna nem azt válaszolta, hogy erről még nem adhat ki információt, hanem elmondta, hogy már dolgoznak konzol prototípusokon, illetve részletesen kifejtette azt is, hogy min áll vagy bukik a dolog. A Riot felfogása szerint egy játékot lehet simán játszani, illetve megélni is. Az elsődleges céljuk az, hogy a VALORANT konzolon is ugyanolyan élményt nyújtson a játékosoknak, mint PC-n, amennyiben pedig ezt el tudják érni, akkor a játék megjelenhet konzolra is. Szeretnék elkerülni, hogy a PC-s VALORANT és a konzol VALORANT felhasználói élményei között kompromisszumokat kelljen kötni. Anna szerint van egy pár fejlesztőjük, akik biztosak benne, hogy ez egy lehetséges dolog.

Mérget még nem vennénk rá, de a konzolban rejlő lehetőségeket egyértelműen vizsgálja a Riot Games. Tekintettel arra viszont, hogy prototípusokról van szó, az esetleges megjelenés még biztos, hogy odébb van, ha egyáltalán megtörténik.

Te örülnél, ha megjelenne konzolra a játék?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te örülnél, ha megjelenne konzolra a VALORANT?

  • 12 %
  • 60 %
  • 24 %
  • 4 %