Épül a VALORANT e-sport, a Riot Games bejelentette az Ignition Seriest

Épül a VALORANT e-sport, a Riot Games bejelentette az Ignition Seriest

A hivatalos partnerprogram keretein belül számos versenyzővel dolgoznak közösen, hogy minél jobb versenyeket kapjon a közösség.

A VALORANT már több mint két hete teljes értékű játékként duruzsol, a Riot Games két hónapnyi zárt béta után a világ elé tárta a játékát. Mivel a VALORANTot kifejezetten e-sport játéknak készítették, valamint már a béta során bejelentették a third party szervezőket abszolút támogató Community Competition infócsomagjukat, így voltaképp már mindenki csak azt várta, hogy mikor közöl további információkat a Riot.

Ezt most nemrégiben megtörtént, az e-sport közeg építéséért felelős csapat bejelentette a VALORANT Ignition Seriest, mely egy hivatalos partnerprogram versenyszervezőknek, játékosoknak, tartalomgyártóknak. A Riot Games 20-nál is több e-sport szervezettel állt össze világszerte, hogy közösen elhozzák a közösségnek az első, magas színvonalú VALORANT eseményeket. Két versenyt már be is jelentettek:

Az egész program célja, hogy a VALORANT e-sport kiépülésében fontos szerepet kapjon a közösség, a Riot nem szeretne semmit sem elsietni, és semmit sem ráerőltetni az emberekre. Ahhoz, hogy a paletta minél színesebb legyen, az Ignition Series események változatos megoldásokkal, csavarokkal érkeznek, a G2 Esports Invitational versenyén például a csapatkapitányok egészen az első mérkőzés napjáig nem fogják tudni, hogy kik is a csapattársaik.

A jövőben természetesen további események várhatóak Amerikában, Koreában, Japánban, Európában, Oroszországban és még sok más helyen. Remélhetőleg kvalifikációs tornák is terítéken lesznek majd, ugyanis mind a G2, mind a RAGE versenye meghíváson alapul jelenleg. Június még további két verseny várható, az egyik ráadásul Európához is tartozik, reméljük a legjobbakat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!