Breaking: Visszavonul az e-sport legismertebb arca

Breaking: Visszavonul az e-sport legismertebb arca

A zaklatási vádak túl mentek az e-sport legenda tűréshatárán. Paul "Redeye" Chaloner bejelentette, hogy örökre búcsút int az e-sport világnak.

Egy héttel ezelőtt, egymás után kezdtek el felröppenni zaklatási vádak, amik a gaming és e-sport világ ismertebb szereplőiről szóltak. Az elsők között HenryG került elő, aki azóta részletesen elmondta az ő oldalát is. Majd később Fedymster, az OfflineTV egyik tagja volt kénytelen elhagyni a szervezetet. Nemrég pedig Paul "Redeye" Chaloner is pellengérre került.

Mint megtudtuk, a fenti pontokban már volt peres eljárás is, ahol a bíróság Chalonernek adott igazat. Viszont a mostani események a műsorvezető családját is elérték, ami miatt úgy döntött végleg leszámol az e-sporttal.

"Az elmúlt napok támadásai miatt, úgy döntöttem, hogy végleg itt hagyom az e-sport világát.

Lehet, hogy képes lettem volna állni a sarat (igazságok, féligazságok és valótlan állítások keverékét), de mikor a gyermekeimet is belerángatták ebbe az egészbe, akkor ez átlépett minden határt és egy kegyetlen, gyűlölettel teli támadássá fajult. Szeretném felidézni a két nappal ezelőtti bejegyzésemet, miszerint az engem ért vádak miatt már voltam bíróságon és az a bíróság nem talált bűnösnek. Újra előhozni ezt és újra belerángatni engem és a családomat egy borzalmas tett. 

Ahogy sokan másoknak, az én mentális egészségemnek sem tett jó az utóbbi idők bezártsága, viszont a most záporozó vádak tengere és a családom érintettsége még mélyebbre taszított. Az utóbbi 24 órában közel kerültem ahhoz, hogy véget vessek a saját életemnek és úgy érzem csak akkor élem túl ezt az egészet, ha mindent hátrahagyok. Ebben a pillanatban teljesen megtörtem.

Többet nem leszek e-sport rendezvény házigazdája és nem vállalok szereplést az e-sport világában. A mai nappal lemondtam vezetői pozíciómról a Code Red szervezetnél is. 

A Code Red egy nagyszerű cég, ahol nagyszerű emberek dolgoznak, akik már eddig is briliáns dolgokat tettek az e-sportért és ezután, nélkülem is így tesznek majd a jövőben. Soha nem én voltam a vállalat központi szereplője és az teljesen biztos, hogy nem én voltam az oka az elért sikereknek. De az, hogy miattam őket is támadás éri, azt egyikük sem érdemli meg.

Ezen felül, ha valaki úgy érzi, hogy nem bántam vele megfelelően a múltban, szeretném ha megbocsájtana nekem. Soha nem szerettem volna senkit megsérteni és remélem mindenkinek hosszú és sikeres karrierje lesz. A történtek felnyitották a szemem és ezek után azon dolgozom majd, hogy jobbá váljak, de az biztos, hogy az e-sport világán kívül. 

Szerettem az e-sportban dolgozni és nagyon köszönöm a rajongóktól kapott támogatást. Nem így terveztem távozni, de az biztos, hogy csak megköszönhetem azt, hogy az életem elmúlt 18 évét itt tölthettem."

Chaloner a e-sport világ egyik legendája. Már a hőskorban is itt volt, hogy kommentátorként, újságíróként és házigazdaként legyen jelen megannyi e-sport versenyen és eseményen. Fáradhatatlanul munkálkodott azon, hogy az elektronikus sportok szerelmesei megtalálják, amit keresnek, sőt még egy könyvet is írt arról, hogy miről is szól ez az iparág. Egyébként, Redeye a magyar rajongóknak sem ismeretlen, hiszen az utóbbi két évben ő volt az V4 FSF házigazdája, ahol többször is sikerült mikrofonvégre kapnia az Esport1 stábjának.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!