"Most a legfontosabb az autó, ezért remélem mindenki jól átgondolja melyiket választja"

Avatott és kiváló e-sportoló működik közre az MNASZ-HUNESZ OAB döntőjében, aki a pályát is kívülrő ismeri már.

Bereznay Dániel nagyon rutinos szimulátorversenyzőnek számít, hiszen a harmadik éve már, hogy ott van a virtuális Forma-1 élmezőnyébe. Nem volt messze a világbajnoki címtől sem, hiszen végzett már második, illetve harmadik helyen is a szezon végén, így szinte minden tud erről a világról. Egy ideje azonban egy új területen is kipróbálta magát, és elmondása szerint nagyon éli a közvetítéseket, és kifejezetten tetszett neki a szinte végig a csatározásról szóló GTS versenyek hangulata. Több alapszakaszbeli, majd az elődöntő kommentálása után nagyjából kirajzolódott nála is, hogy mire számíthatunk a fináléban. Emellett megkérdeztük néhány fontosabb dologról, hogy mi döntheti el ebben a kiélezett csatában a végső helyezéseket, illetve mi az, amire az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság legjobbjainak figyelnie kell, ha ki akarják hozni a legjobbat.

Fuvaros már négyszer győzedelmeskedett, szerinted van olyan a mezőnyben, aki képes lesz őt megverni a fináléban?

"Kommentátorként mindig szeretnél mindent a legizgalmasabbnak tűntetni, ez a dolgod: de őszintén nem hiszem, hogy az első helyért képest bárki más harcba szállni...de ne legyen igazam!"

Egy minden eldöntő futamon esetleg van olyan szakasza a versenynek, ami mindennél fontosabb lehet? A rajt, az első körök, a boxkiállás megtervezése esetleg?

"Bármilyen futam legfontosabb része talán a rajt - természetesen egy jó időmérő után - ugyanis ott lehet a legtöbb pozíciót nyerni vagy veszteni."

Elmondható, hogy ha nem is sok, de van azért eltérés az autók között. A döntőre a szerinted mennyire lehet fontos a legmegfelelőbbet kiválasztani?

"Én sokkal jobban szeretem azokat a versenyeket, ahol mindenki egyenlő autóval megy: szerintem úgy jön ki igazán, hogy ki a legjobb. Mondjuk az is igaz, hogy a végsebesség és a kanyartempók eltérése miatt így akár megfűszerezettebb, izgalmasabb egy csata. Összességében most a legfontosabb a választás, remélem mindenki jól átgondolja azt és jól választ."

Milyen élmény számodra ezeknek az akciódús versenyeknek a közvetítése?

"Nem vagyok egy tapasztalt közvetítő, de a YouTube csatornámat sem véletlen csinálom kitartóan az utóbbi években: szeretem ezt csinálni."

Mit mondasz taktikus versenyzés vagy ami a csövön kifér a pályán mentalitás? Melyiket választanád?

"Azt kell kiszámítani, hogy mi az a módszer amivel a kockás zászló pillanatában lehetsz te a legjobb helyen és nem a második, vagy például a tizedik kört kell megnyerned."

Az MNASZ-HUNESZ OAB fináléját élőben követhetitek majd vasárnap délután 17 órától az esport3tv-n és az Esport1 Facebook oldalán is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!