Hirdetés

Rekord idő alatt jött össze az elmaradó TI10 minden idők második legnagyobb e-sport díjazása

A The International 2019 nyereményalapja egy évvel ezelőtt 111 nap alatt 34.330.068 dollárra duzzadt Dota 2-ben, és most a következő világbajnokság is a rekord küszöbén áll, bár meg sem rendezik egyelőre.

Hirdetés

A TI10 esetében 61 nappal ezelőtt, május 25-én élesedett a Battle Pass, és már most sikerült meghaladnia a 30 millió dolláros álomhatárt. Tavaly ehhez 74 napra volt szükséges a közösségnek, így az jól látható, hogy elképesztő tábora van a Dota 2-nek, annak ellenére is, ha a totális játékos bázisa csökkenő tendenciát mutat. Ugyan a teljes nyereményalap még nem mondható minden idők legtöbbjének, viszont mindenképp rekordot döntött az idei vb, hogy milyen gyorsan sikerült összehozni ezt az elképesztő összeget.

29 millió környékén azért még érkezett egy boost, miután a Valve kiadta az Immortal Treasure II ládákat. Viszont a vártnál talán kevesebb löketet adott a prize poolnak, hiszen nem hozott maradandó sikert. Már csak 4 millióra van a TI10 dijazása a TI9-éhez képest, és ne felejtsük el, hogy a Windranger Arcana és az Immortal Treasure III még meg sem jelent a kliensben. Valószínű, hogy ezek együttesen elegendőek lesznek, hogy az idei vb letaszítsa a tavalyit a minden idők legnagyobb pénzdíjazású verseny kategóriájában az első helyről.

Van esély arra is, hogy a Valve más meglepetést is tartogat még a rajongók számára, hiszen az elmaradó rendezvényt valamivel azért kárpótolniuk kellene, de egyelőre azt nem lehet tudni, hogy mivel készülnek. Az új hősök alighanem készen vannak, de valamiféle extra tartalom még rajtuk kívül adná magát, hiszen az év legnagyobb durranása bár nem lesz látható most, hangtalanul augusztus ugyanis a Dota 2-ben nem múlthatna el, ugyanis ez már-már egy hagyományteremtő időszaknak is felfogható.

A Battle Pass vége előtt még több, mint egy hónap áll rendelkezésre a játékosoknak, hogy a legtöbb jutalmat és tartalmat kisajtolják belőle, és mivel már átlépte a díjazás a 30 millió dollárt, így alighanem idén is megdől az egy e-sport versenyen kiosztott legnagyobb összdíjazás rekordja.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
1 db hozzászólás
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés