"Nem volt egyszerű a győzelem, és egy embert kiemelnék az utolsó futamról..." - Fuvaros interjú

Négy elsőség a döntőig, az utolsó futamon pedig rajt cél győzelem. Itthon megállíthatatlan egyelőre a Williams e-sportolója.

Július 26-án vasárnap lezajlott az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság fináléja, ahol a szezonban eddig is domináló Blazsán "Williams_Fuvaros" Patrik diadalmaskodott, miután az időmérőn megfutotta a leggyorsabb kört és az élről rajtolva mindenkit maga mögé utasított egy magabiztos versenyzéssel. Ugyan az első körökben volt némi félnivalója, de mint kiderült igazán ekkor sem volt veszélyben a bajnoki címe. 

Igyekeztünk utánajárni, hogy miként sikerült ilyen stabilan és elképesztő módon versenyeznie, illetve, hogy mi lehet a titka a győzelmeket illetően. Kiderült miként zajlott le a fejében a döntő, hogyan választ autót, van-e kedvenc pályája, és a MNASZ-HUNESZ OAB győzelem után milyen célok lebegnek a szeme előtt. 

Az MNASZ-HUNESZ OAB döntőjében elképesztő időt autóztál, alig maradtál el a világcsúcstól. Honnan sikerült előhúzni ezt a kört?

"Nem igazán tudom, rengeteget mentünk a pályán így sok tapasztalatom van erről az aszfaltcsíkról, ami hatalmas előny. A gyakorlások során sikerült egyszer-kétszer 43-ban autózni, de sajnos az időmérőn nem sikerült ezt megfutni. Összességében azért elégedett vagyok a gyorskörrel."

A rajtot követően az első néhány kör nagyon szoros volt és úgy tűnt, hogy veszélyben is lehet akár az első helyed. Mi történt ott, Benito tartotta  tempód, aztán mintha gondoltál volna egyet és eldöntötted a meccset?!

"Az első pár körben megpróbáltam nyugodtabb köröket menni és átgondolni Beni milyen taktikát próbál véghez vinni. Ezek után vétett egy pici hibát, aminek köszönhetően meglógtam, kiesett a szélárnyék távolságból én pedig próbáltam nagyon stabil és gyors köröket futni."

A döntővel együtt öt futamgyőzelmet arattál. Kicsit úgy tűnik, hogy számodra elég könnyű volt a szezon, belülről hogyan érezted?

"Igen könnyűnek tűnhet az én szemszögemből, de azért nem volt ilyen egyszerű. Erősnek gondolom a mezőnyt, senki nem ad könnyen pozíciót és nehéz bárkitől is elszakadni, a döntő résztvevői egytől egyig komoly erőt képviselnek. Horváth Olivért emelném ki elsősorban az utolsó futamról, sokat gyakoroltunk Olival és nagyon hasonló tempót futottunk a gyakorlások jó részén, így picit sajnálom hogy nem tudta az időmérőt összerakni és ezáltal a versenye sem alakult igazán jól, de a lehetőségeiből kihozta amit tudott."

Mi alapján választasz/választottál autót?

"Tesztelés alapján választok autót. Az Audi tűnt a legjobbnak ami az egykörös tempót illeti, viszont jelenleg nagyon jó a Bop. rendszer ami azt eredményezte, hogy akár 5-6 autó is képes nagyon hasonló teljesítményre, hiszen remekül ki vannak egyenlítve ezek az autók ebben a kategóriában."

Volt kedvenc pályád ezekből a futamokból vagy melyikre érezted, hogy a legjobban feküdt?

"Versenyzés szempontjából talán Monza volt a kedvenc, de nem igazán volt olyan pálya amit kevésbé vagy netán jobban kedveltem volna, mindnek megvan a sajátossága, szerintem remek vonalvezetéseken körözhettünk a bajnokság során."

Most, hogy vége ennek a bajnokságnak, hova tovább, mi a következő cél?

"Először is szeretném megköszönni mindenkinek aki részt vett bármilyen módon is a bajnokságban, nektek a kiváló kommentálást, a versenyzőknek a nagyszerű csatákat és élvezetes versenyeket és végül, de nem utolsó sorban a támogatóknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre a bajnokság. A következő cél természetesen a világbajnokságra való kijutás és az ottani jó szereplés."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!