Dendi csapattársát rendőrök vitték el, nem tudni mi van vele

Fehéroroszországban kezd eldurvulni a helyzet a választások miatt, Dendi Dota 2 csapatának egyik tagját például rendőrök vitték el, és nem tudnak róla semmit egyelőre.

A B8 együttese Twitteren tette közzé, hogy offlanerük a szemtanúk szerint rendőrök kíséretében távozott egy helyszínről és azóta sem kaptak róla információt. Oleg 'LastHero' Demidovich három barátjával egy összejövetelre, pontosabban egy békés tüntetésre ment este 7 órára. Nemsokkal később rendőrök érkeztek a helyszínre és néhány szemtanú szerint sem összetűzésbe nem keveredtek a tömeggel, sem ellenállásba nem ütköztek velük.

Egyelőre ismeretlen indokkal állították elő LastHero-t, és a közeli metróállomás egyik épületébe kísérték őket, ahova már több embert vittek be a hatóságok. Ettől kezdve már semmit nem tudnak a játékos hollétéről.

Dmitry "Fishman" Polishchuk, a csapat másik fehérorosz játékosa pedig éjjel érdeklődött társa és barátja felől egy hivatalos hívószámon, azonban ott annyit közöltek, hogy az előállítottak nevét csak reggel hozhatják nyilvánosságra. Másnapra kiderdült, hogy valóban a letartóztatottak között van LastHero, de ennél többet már nem sikerült kideríteni. Egyesek szerint az előzetesben fogvatartott játékos a Zhodino nevezetű börtönben ül, Minszk térségében. Nem tudnak semmilyen formában kapcsolatba lépni vele, és nem tudni, hogy valóban ott tartják-e őt és a többieket. Az egyiküket, aki korábban a helyszínre LastHeroval együtt érkezett a tüntetésre már jóval hamarabb elengedték, de ő sem tudott érdemi információval szolgálni barátjáról.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!