A Riot Games reagált arra a véleményre, miszerint túl OP a VALORANT Operatora

A Riot Games reagált arra a véleményre, miszerint túl OP a VALORANT Operatora

Ahogy számos más kérdésben, szerintük úgy ebben is megbújik egy kis pszichológia.

Tagadhatatlan, hogy nyers sebzést tekintve a VALORANT legkiemelkedőbb fegyvere az Operator. Ezzel a mesterlövésszel elég kisujjkörmön lőni az ellenfelet, hiszen minden test részre többet sebez, mint amennyi életereje maximálisan lehet egy karakternek. Ebből kifolyólag a csapategység fontos része, hogy legyen Operatoros a csapatban, aki képes elhozni az első frageket, vagy legalább letartani a kritikus szögeket.

A közösség részéről igen gyakran lehet hallani, hogy az Operator túl erős, ezt a véleményt pedig továbbtáplálják a CS:GO AWP-jének múltbeli gyengítései is. Egykoron az AWP is hasonlóan működött, mint az Operator, a Valve viszont különféle nerfekkel csökkentette az AWP-s előnyét. Ilyen volt például a zoomolás hang hozzáadása, valamint a mozgás nehezítése guggolás közben AWP-vel a kézben, no meg a fegyver pontossága is lassabban áll vissza, ha célozva sétálunk vele.

A Riot Games Game Designere, Nickwu elmondta, hogy nem érzik túl erősnek az Operatort, de értik, hogy a játékosok miért gondolják annak. Az Operator ereje nagyban függ attól, hogy milyen karakterekből tevődik össze az a csapat, mely ellen használják. A snipert remekül lehet counterelni olyan ügynökökkel, akik képesek vizuális akadályt gördíteni az ellenfél elé, az ilyen lehetőségekkel nem rendelkező szereplőkkel a játékosok valóban túl erősnek érezhetik. Keresik a lehetőséget arra, hogy megszüntessék ezt az érzés, az Operatort viszont mindenképp egy erős fegyverként akarják látni, és arra ösztönözni a csapatot, hogy taktikát készítsenek egy Operatort forgató ellenfél kiiktatására. Korábbi tesztekből kiderült, hogyha az Operatort gyengítik, például kevésbé lehet vele védekezni, akkor a mérkőzés könnyen egy nagy szaladgálásba csap át.

Mindez viszont nem jelenti azt, hogy nem fog érkezni a jövőben változtatás a fegyverre, hiszen a fejlesztők mindig az egyensúlyra törekednek. Ha azt látják, hogy valami túl erős, vagy túl gyenge, megteszik a szükséges lépéseket.

Szerinted is túl erős az Operator?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted is túl erős az Operator?

  • 28 %
  • 3 %
  • 69 %