"Semmi infót nem adnak" - beszólnak a Valvenak a Dota 2 miatt a közösség neves tagjai

Semmilyen nagyobb frissítés vagy további információ nem érkezett a kiadótól, egyelőre csak a sötétben tapogatóznak a profi játékosok és a közösség is.

Egyre több ismert név hallatja a hangját a közösségből, miután a Valve szinte nem is kommunikál kifelé a jelenlegi helyzetről. A napokban a WePlay! OMEGA League bajnokságban történt némi probléma, hiszen szétesett jó néhányszor a játék és a szerverek is instabilak voltak, ezért az egyik elemző, Kyle "Kyle" Freedman csalódottságát fejezte ki, de nem csak ezzel kapcsolatban. Semmiféle információt nem adott egyelőre a Valve a Dota 2 Pro Circuit kapcsán, miközben más játékokban folyamatos a kommunikáció a fejlesztők részéről. Egyelőre semmit nem tudni az elsőszámú bajnokság részleteiről, de maguk a profi csapatok játékosai is tanácstalanok jelenleg. Annyit tudni egyelőre, hogy a COVID-19 miatt egyelőre bizonytalan ideig a TI10-et elhalasztották, valamint a DPC sem indulhat még el.

"Ez abszolút őrület, hogy a Dota 2 játékosok 100 milliónál is többet invesztáltak a játékba, a Valve mégis ignorálja a teljes e-sport közösséget. Nincsenek online ligák. Nem működnek együtt harmadik féllel. Nincs konkrét tervük a TI megtartására. Ez szívás." - fogalmazta meg kritikáját egy e-sport újságíró is.

Ők csak a kezdet voltak, jöttek utána sorra a többiek is, hiszen senkinek sem tetszik, amit most művel a kiadó. Nem csak az e-sport részét hanyagolják, de például a TI utáni szokásos frissítésről sem adtak ki eddig semmilyen információt, pedig a játékosok ismét bebizonyították mennyire szeretik ezt a MOBA-t. Új hős és nagyobb update sem érkezett, és bár talán kevesen várták el, de a világbajnokság elmaradása miatt bőven kedveskedhettek volna valamivel, még akkor, ha rajtuk kívülálló okok miatt kellett eltolni az időpontot. Gondoljunk csak bele 2021-ben már 10 éves lesz a Dota 2, és bár nem érdemes összehasonlítani más alkotásokkal, a LoL 10. szülinapja elképesztően hangulatosra és maradandóra sikeredett, míg a Dota 2 esetében mindössze a Battle Pass az egyetlen dolog jelenleg, amivel be kell érnie a rajongóknak. És nem szabad elfelejteni, hogy az sem a játék miatt lesz jó, hanem a pénzköltés hatására lehet élvezni a jutalmakat. Talán Dominik "Black^" Reitmeier fogalmazta meg a legjobban:

"A Dota 2 egy szenvedélyes projekt, de a fejlesztők elvesztették a szenvedélyüket. FeelsBadMan"

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!