Rocket League: Szeptember közepére ígért frissítéssel fedett fel sok újdonságot a Psyonix

Új rankok érkezésével eltűnik egy ranked játékmód, egy másik limitált játékmód pedig elérhető lesz privát a mérkőzéseken.

Amióta a Psyonix bejelentette, hogy a Rocket League ingyenessé válik, rengeteg újdonságról, frissítésről, változásról rántotta már le a leplet: össze tudod kötni a különböző platformon lévő felhasználóidat; alapjaiban változik meg a játékon belüli bajnokságrendszer; a kihívásrendszer is alapos ráncfelvarráson esett át – egy mai bejelentéssel pedig még ennél is többről számolt be a fejlesztőgárda: kiderültek az új rankok részletei, változik a kompetitív szezon, a Rocket Pass, és még sok más.

Folyamatos szezonok

Tekintettel arra, hogy a Rocket Pass és a kompetitív szezonok eddig párhuzamosan zajlanak, az új bajnokságmód pedig szintén igazodni fog ezekhez, a jövőben ezek névileg is egységesek lesznek. A játék ingyenessé válását követően ugyanazon menetrendet fogják ezek követni, valamint kezdetét is veszi az 1. szezon.

A Rocket Pass többé nem lesz külön számozva, mint ahogy eddig volt, hanem a kompetitív szezon kiegészítője lesz. Azaz az első szezonnal együtt kezdetét veszi a Rocket Pass és a kompetitív szezon is, annak végeztével pedig mindkettő véget ér, a második szezonnal pedig újrakezdődik. A Psyonix ettől azt reméli, hogy könnyebb lesz figyelemmel kísérni a kezdési, valamint a befejezési dátumokat.

Új kompetitív rankok, alapfeltétel a rangsorolt mérkőzésekhez

Sok játékosnak van álomrangja, hogy melyiket szeretné elérni. Grand Champion rankon azonban régóta fennálló helyzet volt, hogy sok játékosnak már nem jelentett semmit ez a rank, ugyanis fényévekkel lehagyta a Champion III és a Grand Champion határvonalát. Számukra jön most új kihívás: egyrészt a Grand Champion rank is felosztásra kerül három részre, valamint egy új rank, a Supersonic Legend kerül bevezetésre, mely a Grand Champion felett fog állni. A szezon végeztével minden Grand Champion játékos (a besoroló mérkőzéseitől függően) Champion III – Grand Champion I rankra fog kerülni.

A kompetitív szezonok végeztével a Grand Champion és a Supersonic Legend rankon lévő játékosok is külön-külön kapnak jutalmat, beleértve a rankhoz köthető title-ket is. Az MMR-ed (matchmaking ratio) pedig Grand Champion I ranktól ugyanúgy megjelenítésre kerül a játék főmenüjében.

A változások nemcsak a topjátékosokat érintik. Alacsonyabb rankokon ún. soft reset lesz, a már most is játszó, alacsony rangú emberek Gold III felé fognak tendálni, a teljesen újoncoknak pedig "átadjak" a Bronze, Silver szintet. A Psyonix arra számít, hogy akik most vannak Bronze-ban, Silverben, az ingyenessé válás után egyébként is Gold III környékére kerülnek majd.

Apropó új játékosok, a Psyonix gondolt az esetleges smurfölésre is: a frissítést követően minimum 10-es szintűnek kell lenned játékon belül, hogy egyáltalán elérhesd a rangsorolt mérkőzéseket.

Jobb játékélmény az újoncoknak

A Psyonix szeretné, hogy az új játékosoknak ne menjen el rögtön a kedvük, ahogy elkezdenek megismerkedni az irányítással. Új tutorial pálya keretein belül bemutatásra kerül a játék vizuális felülete, valamint hogy pontosan mit csinálnak a kontrolleren / billentyűzeten a különböző gombok, melyikkel mit is lehet pontosan csinálni. Ezen kívül az új játékosoknak elérhetőek lesznek bevezető kihívások is, melyeket a kihívásrendszer változásairól szóló cikkben mi is bemutattunk.

Ezen kívül további fontos változások

  • PlayStation 4 játékosoknak továbbiakban nem lesz szükségük PlayStation Plus előfizetésre. Ugyanez igaz a Nintendo Switch játékosokra is, a Nintendo Switch Online-t illetően
  • A Rocket ID-t a továbbiakban Epic Friend-nek fogják hívni. A rendszer marad változatlan, minden barátod a barátlistádon marad
  • Új quick-chat parancsok érkeznek:
    • Faking!
    • Bumping!
    • On your left.
    • On your right.
    • Passing!
  • Megváltoznak az alapértelmezett beállítások. A voice chat ki lesz kapcsolva, az L2 (PS4) / LT (Xbox) / ZL (Switch) gomb pedig az air rollra lesz használható
  • A Heatseeker játékmód mostantól játszható lesz privát mérkőzéseken
  • Rookie nehézségi szint alatt is lesz egy új nehézségi szint a botokat illetően
  • A Merc autó egy új, egyedi hitboxot kap
  • A Rocket League X Monstercat rajongói készítésű remixeit hozzáadják a játékhoz
  • A jelenlegi szezon végeztével megszűnik a solo standard játékmód

Jó, jó, de mikor érkezik a frissítés?!

A fejlesztők tisztában vannak vele, hogy mindenki türelmetlenül várja már. Ígéretük szerint a következő hetekben, szeptember közepén érkezik egy frissítés, amelyet nem sokkal fog követni a játék ingyenessé válása. Konkrét dátumot azonban jelenleg nem tudnak megosztani. Ne felejtsétek azonban, hogy a frissítést követően a játék az új játékosok számára már csak az Epic Games Store-ban lesz elérhető!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!