CS:GO vagy VALORANT? - A G2 alapítója szerint a Riot játéka a nyerő

Egyelőre a CS:GO a nyerő, de nem biztos, hogy ez később is így lesz.

A VALORANT bemutatása óta mindenki a CS:GO-hoz hasonlítja a Riot játékot. Ez persze nem csoda, tény, hogy sok a hasonlóság, de annyira azért nem sok, hogy tömegesen csábítsa át a CS játékosokat. A VALORANT sem lett "CS:GO killer", legalábbis egyelőre. Van, aki szerint hosszútávon még nyerhet a VALORANT.

Napról napra nő a Riot játékának tábora, ez tény, ahogy az is, hogy sok profi CSGO játékos átvándorolt már. Legtöbbjük viszont a CS:GO alsóbb osztályait hagyta ott a VALORANTért, az igazán nagyok közül talán nitr0 és ANGE1 emelhető egyedül ki. Az az ANGE1 például, aki nemrég arra a kérdésre is próbált választ találni, hogy miért erősebbek jelenleg az európai VALORANT csapatok?

Most viszont nem egy játékost véleményét hallhattuk. A G2-nak legendásan erős csapatai vannak LoL-ban, Rainbow Six: Siege-ben és CS:GO-ban is, illetve egyre inkább úgy tűnik, hogy a profi VALORANT csapatok legjobbjai között is ott vannak. A G2 Esports alapítója és CEO-ja, Carlos "ocelote" Rodríguez Santiago szerint, ha most nem is a VALORANT felé billen a mérleg, a jövőben ez még változhat és a CS:GO másodhegedűs lehet.

"Egy videojáték nem pusztán egy videojáték, az is nagyon fontos, hogy milyen a körítés. A VALORANTban különböző karakterek vannak, egyedi sztorikkal, egyedi hátterekkel. Mi emberek szeretünk természetünknél fogva szeretünk ragaszkodni, így szeretjük a VALORANT karaktereit is, akikről minél többet akarunk tudni." - mondta az ESPN-nek adott interjújában.

Tényleg csak ennyi lenne a titok nyitja? A játékosoknak kell a lore, a különböző történetek és a személyiséget kapott karakterek? Lehet benne igazság, de egyelőre cáfolni is könnyedén lehet. Nem csak, hogy a lore nélküli CS:GO sem veszített eddig népszerűségéből, de jó ellenpélda ocelote érvelésére a CoD széria is. A legnagyobb tömegeket ott is a lore nélküli multiplayer mozgatja meg, kevesen kíváncsiak a sokszor túlságosan erőltetett sztorikra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!