Egy profi játékost eltiltott néhány meccsre a Ubisoft a EU League-ben

Egy profi játékost eltiltott néhány meccsre a Ubisoft a EU League-ben

"Az e-sport versenyeink integritása az egyik legfontosabb prioritásunk, és nem fogjuk tolerálni az ebben résztvevő felek elkötelezettségének hiányát, pláne, ha a szabályok megszegéséről van szó."

Osztotta meg gondolatait a Ubisoft, miután kiderült, hogy az egyik legnagyobb csapat egyes tagjairól kiderült, hogy bunda gyanújába keveredett. Azóta arra jutottak a kivizsgálás során, hogy valóban érintett a két fél, méghozzá az EU League meccsek megbundázásában. Ezért Maurice „AceeZ” Erkelenz három mérkőzésre szóló eltiltást kapott, míg csapattársa, Lukas „korey” Zwingmannt figyelmeztették az eset miatt. A Rogue gárdáját emellett 5 ezer dolláros büntetéssel sújtották.

A két játékos elvileg a Team Empire elleni Pro League-ben, a 11. szezon során még áprilisban volt érintett az ügyben a 7:5-ös vereség kapcsán. A jelentés szerint AceeZ és Korey a közelgő mérkőzés végkimenetelével kapcsolatosan válaszolt sejtelmesen. Akkor arról érdeklődtek náluk, hogy vajon elbukják-e az összecsapást, és mindketten azt állították, hogy veszíteni fognak a Team Empire ellen. AceeZ általában készségesen válaszol a privát üzenetekre, viszont elmondása szerint ezeket nem szokta nagyon komolyan venni, és bár elég egyértelműen írt a vereségről, ezt mégsem lehet teljes egészében komoly bizonyítéknak tekinteni. Korey válasza már nem volt ilyen egyértelmű, és ezért neki nem kell kihagynia meccset a mostani szezonban, viszont ez a megrovás életben marad, és egy esetleges következő szankció esetén figyelembe veszik. A Ubisoft mégis úgy döntött, hogy általuk szeretne példát statuálni. Hiába szánták csak poénkodásnak egy-egy üzenetük, ha az félreérthető, akkor annak vállalniuk kell a következményeit. Már csak azért is, mert sosem lehet tudni, hogy a másik fél mit szűr le a válaszból, és bár lehet, hogy nem állt szándékában a kérdező félnek fogadni a találkozóra, mégis ez egy elég komoly felhívás volt arra, hogy feltehetne a Rogue ellen némi pénzt. Egy profi játékosnál pedig, ha a szabályszegésnek a legkisebb rizikója is felmerül, akkor azt a verseny szervezői biztosan nem hagyják szó nélkül. Elengedhetetlen tehát, hogy ebben a tekintetben tényleg profihoz méltóan viselkedjenek a csapatokban játszó e-sportolók.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!