Elvette First Strike Play-In győzelmét David Beckham csapatától a Riot Games

Elvette First Strike Play-In győzelmét David Beckham csapatától a Riot Games

Utólagosan egy olyan exploit kihasználását vélték felfedezni, amely már sehogy sem fért bele a szabálykönyvbe. 

A hétvégén tartották a First Strike EU első olyan versenyhétvégéjét, melynél már élőben követhették a nézők, hogy mi is történik a pályán. A két kvalifikációs hétből álló esemény elérkezett az első playoff szakaszához, ahol kiderült az első négy csapat kiléte, akik részt vehetnek a decemberi main eventen.

A szombati ütközeten a G2 Esports és a Team Liquid, vasárnap pedig a FunPlus Phoenix és a SUMN FC harcolta ki magának a továbbjutást, a G2 Esports menetelése azonban némileg eltérő volt a többi csapatéhoz képest. A pénteki Play-In szakaszban a G2 Esports vereséget szenvedett a David Beckham által birtokolt Guild Esports ellen, ami azt jelentette, hogy normál esetben a G2 helyett a Guildnek kellett volna szerepelnie a szombati playoffban. A Riot Games azonban megvonta a Guildtől a győzelmet, ugyanis kihasználtak egy bugot, amit a Riot által kiadott globális versenyszabályzat 7.2.6.-os pontja szigorúan tilt. A Guild játékosai Sage falának és Killjoy turretének kombinációját használták különféle magasabb pontok elérésére. A lenti képen látható hibáról van szó:

Az esetet megvizsgálva a Riot Games úgy határozott, hogy a G2-nak ítélik a győzelmet, akik így továbbmehettek a hétvégi playoffra.

A Guild Esports további büntetést nem kapott, a második heti kvalifikáción ugyanúgy részt vehet.

Az eset viszont nem maradt felháborodás nélkül, többen is bírálták a Riotot kezdve azzal, hogy a Bo1 formátum Európában teljesen nonszensz, emellett pedig egy olyan hiba miatt büntetnek meg egy csapatot, ami hónapok óta ismert, de még mindig nem javították ki.

Emellett voltak, akik a G2-ba is beleálltak, ugyanis a VALORANT First Strike mérkőzésein az Elderframe skinek nem használhatóak -szintén egy bug miatt-, ami elviekben a nézők számára zavaró "csupán". A szóban forgó meccs viszont nem volt adásban, feltehetően ezért is hunyt szemet felette a Riot.

A First Strike ezen a héten is folytatódik, szombaton és vasárnap érkezik a második kvalifikációs playoff, amit ugyanúgy követhettek magyar nyelven az Esport1 csatornáján, mint az első hétvégét!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!