Elképesztően szoros meccset játszott a need more DM a First Strike playoffjában

Elképesztően szoros meccset játszott a need more DM a First Strike playoffjában

Egy-két körön dőlt el, hogy melyik csapat jut be a main eventre.

A tegnapi fontos nap volt a magyar VALORANT rajongók, no meg persze a need more DM játékosainak életében, hiszen a srácok a First Strike Europe main event egyik spotjáért léptek pályára. Mivel ilyen spotból mindössze 8 jut az egész kontinensre, így nem kis tétű eseményről beszélhetünk. Ellenfelük a vegyes nemzetiségű játékosokkal felsorakozó, szintén szervezet nélküli Purple Cobras volt.

Az első meccset Bindon tartották, ami a Purple Cobras választása volt, a második térképet pickelhette a need more DM, ők Ascent mellett döntöttek, a harmadik, decide pálya Haven lett. Az sejthető volt, hogy a Purple Cobras igen erősen teljesít Bindon, elvégre nem véletlenül választották ezt, no meg 70% feletti győzelmi arányt tudtak rajta felmutatni, de még ennél is jobban teljesítettek. Abszolút határozott, profi játékkal mondhatni lesöpörték a need more DM-et a pályáról, 13-4-gyel vitték el az első pontot Bindról.

A második meccsre már nagyobb reményekkel fordult rá a nmDM, a remények pedig be is igazolódtak, itt sokkal nagyobb sikereket tudtak elérni a srácok, 13-7-tel végül be is húzták a második pályát, így jöhetett a mindent eldöntő Haven.

A nyolcadik körig a Purple Cobras dominálta a meccset, a magyar srácok viszont elkezdték ledolgozni a hátrányukat, a második félidőben már 9-8 volt az állás, és innen kezdett igazán szorossá válni a történet. 11-8-ról 12-12-re szépített a need more DM, a következő két körért pedig több száz ember szorított egyszerre, a Purple Cobras viszont egy picit jobban játszotta meg a szituációkat, így egy bónusz kört követően 14-12-re az angol, francia és izlandi játékost felvonultató csapat nyert, ezzel pedig 2-1-es szettgyőzelemmel ők vitték el a First Strike spotot is.

Elképzelni sem egyszerű, hogy mit érezhettek abban a pillanatban a magyar játékosok (Tigene, bzt, Barcode, Szarvasmarha és hussaR), de biztos, hogy nem volt benne köszönet. A playoff eredményétől függetlenül hatalmas gratuláció nekik, hiszen így is Európa 16 legjobb csapata közé jutottak egy hivatalos Riot eseményen! GG!

Volt azonban az este folyamán még egy mérkőzés, a Team Heretics és a Team Finest csaptak össze, hogy eldöntsék, kettejük közül ki mehet a main eventre decemberben, itt azonban a Team Heretics egy brutális 2-0-ás győzelmet mutatott fel, Ascentet 13-3-ra, Bindot 13-2-re nyerték.

A magyar nyelvű közvetítést visszanézhetitek ITT.

Ne feledjétek, hogy decemberben is lesz magyar First Strike közvetítése, a main event találkozóival is vár titeket az Esport2TV stábja!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!