Alakul a dráma a profi játékosok és a BLAST Premier szervezői között

Alakul a dráma a profi játékosok és a BLAST Premier szervezői között

Nincs minden rendben a BLAST versenyek szabályzatával.

Ma reggel számoltunk be nektek arról, hogy a BLAST Premier Fall utolsó felvonásán egyre több a hat emberes csapat. A Na'Vi is kibővítette már csapatát, igaz az Astralis elleni győzelemhez ez talán nem tett hozzá sokat.

Az pedig talán még érdekesebb a BLAST versenyével kapcsolatban, hogy mik történnek a színfalak mögött. A BLAST eseményeket sokat lehetett kritizálni, főleg tavaly. Idén már összekapták magukat és egy jóval rendezettebb, jóval izgalmasabb koncepciót hoztak össze, de míg így sem értek fel az ESL, IEM, DreamHack trióhoz a versenyszervezők között. Az viszont dicséretes volt, hogy nemrég új szabályokat hoztak a versenyeikre. Ezek szerint a játékosoknak rendelkezésre kell bocsátaniuk a szervezőknek a csapaton belüli kommunikáció hangfelvételét, saját POV streamet kell adniuk egy külön szerverre, illetve a stream-sniping miatt arról a helységről is élő felvételt kell adniuk, ahol játszanak.

Papíron ez jól hangzik, a valóság viszont az, hogy a játékosok nem örülnek annyira neki és a CSPPA-n, a profik érdekképviseltét végző szervezeten keresztül óvást nyújtottak be. Nem hajlandók semmilyen hang vagy kép felvételére addig, amíg annak körülményeit nem tisztázza teljes egészében a BLAST, amíg nem tudják biztosan, hogy a szervezők hogyan kezelik majd az adataikat.

Remek példa a hiba lehetőségére az, ami tavaly történt Los Angelesben. Akkor csak az érdekesség kedvéért hallgathattunk bele a csapatok kommunikációjába, a szervezőknek mégis sikerült a nagyközönség elé tárniuk a FaZe egy teljes körének taktikáját.

Pontosan ettől félnek most is a csapatok. Hogy olyan személyes és a csapat taktikáit érintő információk kerülnek ki, amik aztán ki tudja hol végzik. Amíg erre nem talál egy teljesen biztonságos megoldást a BLAST, addig a csapatok nem fognak odaadni nekik semmilyen felvételt. A sztori pikantériája persze a BLAST rendkívül lassú és sokszor buta hozzáállása, hiszen most sem válaszoltak még a CSPPA-nak semmit.

"A CSPPA többször próbált már asztalhoz ülni a BLASTtal, annak érdekében, hogy megtárgyaljuk a játékosok által készített hang és videofelvételek használatát és tárolását. Különösen felhívva arra a figyelmüket, hogy amíg nincs konkrét megegyezés a játékosok és köztük, addig a felvételek tárolása és használata káros és illegális is, különösen ha személyes adatok is szerepelnek a felvételeken. A BLAST mindeddig megtagadta a tárgyalásokat." - nyilatkozta a CSPPA.

Nem kételkedünk abban, hogy a BLAST ne ülne majd le beszélni a CSPPA-val, de most megint ott vagyunk, ahol anno a NEOM ügynél voltunk. Mindenki tudja, hogy a BLAST törekvései ebben a formában rosszak, ők még sem tudnak időben reagálni a panaszokra, csak jó pár nap múlva, amikor már minden kötél szakad. Márpedig ha valami, hát ez a hozzáállás az, ami miatt még mindig csak másodhegedűsök a versenyszervezők között.

Rendelj OneBlade borotvát, 25% kedvezménnyel és díjmentes kiszállítással!
Kupon kód: gamer

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!