Egy csapat hangszer nélkül énekelte el a Window ikonikus hangjait

Ezeket az ikonikus hangokat csak az operációs rendszerből ismerjük, de egy a capella csapatnak hála akár csengőhang is vállhat belőle.

"Legyen a zene mindenkié!"

Kodály Zoltán idézete alighanem mindenkinek ismerősen csenghet, és ez manapság tényleg így van, a zene szinte mindenhez és mindenkihez kapcsolódik valamilyen formában. Az egyik legkülönlegesebb formája ennek a műfajnak az a capella.

"Az a cappella elnevezés hangszerkíséret nélküli többszólamú kórusműre, annak előadásmódjára, illetve előadóira egyaránt utalhat. Eredetileg csak polifon egyházi zenére alkalmazták, ma főként hangszeres kíséret nélküli énekkari előadásmódot jelöl. Az olasz nyelvből a 16. században elterjedt kifejezés jelentése: „templomi stílusban”, és onnan ered, hogy a Sixtus-kápolna karzatán csak az énekeseknek volt hely. A stílus a 15. században alakult ki, csúcsát a 16. század végén Palestrina műveiben érte el. Helyét a 17. században a kantáta műfaja vette át, amelyben az éneket már hangszeres szólamok kísérték. Nemcsak a klasszikus zene, hanem könnyűzene megszólaltatására is alkalmas." - áll a wikipédián.

A 21. században pedig egy igen sikeres és népszerű előadásmód vált belőle, hiszen a videómegosztó portálok tele vannak olyan feldolgozásokkal, amikor a művészek semmilyen hangszert sem használnak, pusztán a szájukkal előhozott hangzásvilággal alkotnak meg egy zenét vagy alkotnak újra egy már meglévőt. Most egy ilyen csapat egészen különleges ötletet valósított meg, ugyanis a Windows jellegzetes hangjait szólaltatták meg, és ehhez tényleg semmiféle segédeszközt nem használtak. A koreai Maytree kvintettetnek természetesen nem ez volt az első különleges előadása, korábban a Tetris és a Super Marioból is idéztek már.

A felvételen hallható a Windows XP és Vista indulásakor hallható dallam, de az USB fel és lecsatlakozása is a fülünkbe mászik, csak úgy, mint az Error eltéveszthetetlen hangja. Nem hosszú, szóval mindenképp várjátok ki a végét is:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!