Rocket League: Két magyar csapat is feljutott a The Field élvonalába

Rocket League: Két magyar csapat is feljutott a The Field élvonalába

A februári szezontól azonban új formátum lépett életbe.

Január 31-én ért véget a The Field 6. szezonja, amelynek másodosztályában két magyar csapat, a Budapest Five és az MTK Budapest is szerepelt. A másodosztályból (alapértelmezetten) csak az első két helyezett juthat fel, ez a szám emelkedhet függően attól, hány csapat lép vissza az élvonaltól. A Budapest Five azonban nem bízta a véletlenre: a tabella második helyén zárta a csapat a küzdelmeket, így harcolta ki a feljutást.

A szezon során legalább nyolc mérkőzés lejátszása szükséges, hogy a csapat eredménye figyelembe legyen véve a végelszámolásnál, ennél kevesebb mérkőzés esetén a csapat kizárásra kerül. Győzelmenként a csapat pontokat kap, vereség esetén pedig pontokat veszít. A Budapest Five végül összesen 40 meccset játszott a hónapban, amelyekből 27-et győztesen abszolvált, 1320 pontjukkal pedig magabiztosan végeztek a tabella második helyén.

Az ugyanezen divízióban szereplő másik magyar csapat, az MTK Budapest, amely még a Team Plague színeiben kezdte meg a szereplését, a 40 csapatos küzdelemsorozat 29. helyén zárt, így a következő szezont is ugyanezen divízióban kezdené, viszont a The Fieldet üzemeltető Rival Esports bejelentette, hogy 40 csapatosra bővítik ki az első osztályt az eddigi 20-ról, az MTK pedig befért ebbe a 40 csapatba, így ők is feljutottak végül.

Az első osztályban így olyan csapatok ellen is pályára léphetnek, amelyek az RLCS megmérettetésein is rendszeresen ott vannak, mint például (többek között) az Oxygen Esports, Team Queso, Galaxy Racer, Wolves Esports, FC Barcelona, vagy a Denied.

Gratulálunk a feljutáshoz és sok sikert kívánunk a februári szezonban mindkét csapatnak!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!