Rocket League: Rekordok dőltek meg a Duo Masters Cup selejtezői során

A csoportkör résztvevőire is fény derült a hétvégén.

2021. február 6-án és 7-én került megrendezésre a Duo Masters Cup első és második nyílt selejtezője. Egy selejtezőről 4 csapat juthatott tovább a csoportkörbe, így a kupa csoportkörében összesen 8 csapat mérkőzhet meg a végső győzelemért.

1. selejtező

A selejtező már az indulását megelőzően két rekordot is megdöntött, ugyanis 99 csapat több, mint 200 játékossal adta le a regisztrációját az eseményre, korábban pedig soha ennyien nem jelezték indulási szándékukat sem a csapatok, sem pedig a játékosok létszámát is tekintve magyar versenyen. A nagy létszám pedig azt jelentette, hogy még a felső ági továbbjutáshoz is rengeteg mérkőzést kellett megnyerni. A selejtező közvetítésének felvételét az alábbi linken tudjátok visszanézni.

Sokszor dőlt a papírforma a döntőkig vezető úton, ám végül a felső ági utolsó fordulóig az előzetesen is inkább várt csapatok jutottak. Elsőként a Cheat and Shine, valamint a PlagueCrotic mérkőzésére került sor, ahol mindkét fél igyekezett nagy nyomást helyezni a másik játékára, így kevés veszélyes helyzetet, valamint gólt is láthattunk. Ami a mérkőzésen a különbséget jelentette, az a PlagueCrotic túl sok ki nem kényszerített hibája, amelyet rendre büntetett a Cheat and Shine. Ezekre bár válaszolni tudott időnként a PlagueCrotic, de teljesen ellensúlyozni nem tudta: a Cheat and Shine 3-0 arányban nyerte meg a mérkőzést, így elsőként ők jutottak tovább a csoportkörbe.

A másik felső ági döntőben a Budapest Five és az MTK Budapest csapott össze. Szinte ugyanolyan mérkőzéseket láthattunk, mint az előzőn, azt leszámítva, hogy alig láthattuk hibázni a feleket, így egy végletekig kiélezett döntőt láthattunk. Az első mérkőzést még a Budapest Five nyerte meg, de megfordította a szettet az MTK, így már ők vezettek 2-1-re. A Budapest Five ellenben tudott újítani a folytatásban, egy fokkal nagyobb tempóra kapcsoltak, és előbb kiegyenlítették a szettet, majd a sokáig döntetlenre álló utolsó meccset a végén döntötték el, így 3-2 arányban a Budapest Five lett végül a második továbbjutó csapat.

Következett végül a vesztes ági két döntő, ahol elsőként a PlagueCrotic és a Necrotic Esport párharcát követhettük figyelemmel. Az egész napos játék miatti fáradtság bár helyenként látszódott a játékosokon, ez a mérkőzés színvonalára nem nyomta rá a bélyegét, és három rendkívül kiegyenlített mérkőzést láthattunk: az első találkozó 4 másodperccel vége előtt dőlt el, a további kettő pedig hosszabbítást követően. Mind a három találkozót végül a PlagueCrotic nyerte meg, így 3-0 arányban ők örülhettek a végén.

Az utolsó döntőn érkeztek végül az MTK Budapest és a bim bammers csapatai. Az MTK játékán a legelején még egy kicsit lehetett látni a felső ágon elszenvedett vereség utóhatásait, de az első lőtt gólok hamar eltüntették ezt a pályáról. A bim bammers ellenben lendületesen kezdett, de az, hogy egyre több gólt kapott a csapat, kezdte elbizonytalanítani a csapatot, az MTK pedig egyre magabiztosabbá vált a széria során, és 3-0 arányban meg is nyerte azt, így velük vált teljessé az 1. selejtezőről továbbjutó csapatok névsora.

Az 1. selejtező végeredménye (legjobb 12):

  • 1-2. hely (továbbjutás): Cheat and Shine (ProFessorvF, Negsy); Budapest Five (CokeHUN, meshinn)
  • 3-4. hely (továbbjutás): MTK Budapest (richmond, Gogi); PlagueCrotic (shadix, NrB, Pyr0MarK. (csere))
  • 5-6. hely: bim bammers (Mateos, Patrick); Necrotic Esport (Bency, trolley)
  • 7-8. hely: iPon Team Horizon Reapers (Spectra, ZeNeDaR); Izéhozélók (Antee, Eragonist)
  • 9-12. hely: Mint ló a lónak (Galmatox, SlasHy50, HeadHUNterZ (csere)); iPon Team Horizon Reapers B (Horvinho, Nbika555, The Black Mamba (csere)); Számítógépezők (Szega, ŁCDF); DVTK Vikingek (Daem0nXL, Jozsikahh)

A második selejtező összefoglalóját a következő oldalon olvashatjátok!

2. selejtező

A második nyílt selejtezőre 88 duó regisztrációja érkezett meg, az első selejtezővel együtt pedig összesen 258 játékos nevezett legalább az egyik kvalifikációra. A második selejtező közvetítésének felvétele itt nézhető vissza.

A létszám így is magas volt, ugyanúgy 5 vagy 6 győzelem volt szükséges a felső ági továbbjutáshoz is. A felső ági döntőkig végül a bim bammers és az Izéhozélók, valamint a Necrotic Esport és az iPon Team Horizon Reapers jutott el, elsőként előbbi két csapat párharca került képernyőre. Előzetesen a bim bammers tűnt esélyesebb gárdának, az Izéhozélók ellenben rendkívül dinamikus és gyors játékot tudott bemutatni, így megnyerték az első meccset. A folytatásban ezt megfordította a bim bammers, így már 2-1-re ők vezettek, a negyedik mérkőzésen viszont az Izéhozélók tudott többször betalálni, így a mindent eldöntő ötödik mérkőzés érkezett, ahol azonban a bim bammers már össze tudta szedni minden tudását, és magabiztos gólkülönbséggel eldöntötték a szettet, így 3-2 arányban bizonyultak jobbnak és kiharcolták a továbbjutást egy rendkívül izgalmas párharcon.

Érkezett ezt követően a Necrotic és az iTHR összecsapása, amely rá tudott licitálni az előbbi döntőre, de ennyire ne szaladjunk előre. Az első mérkőzésen nagyon óvatosan kezdett mindkét gárda, nem mert egyik sem a kelleténél többet kockáztatni, és nagyon sokáig tartotta is magát a 0-0-s állás, ám a vége előtt egy iTHR védelmi hibát kihasználva nyerte az első meccset a Necrotic. A második találkozó már nyíltabb küzdelmet hozott, de ezt is a Necrotic nyerte, így már 2-0-ra vezettek. Az iTHR viszont bizonyította, hogy nincs olyan, hogy előre elvesztett párharc, ugyanis egy fokkal nagyobb iramra kapcsolt a gárda és először szépítettek a szettben, majd utána ki is egyenlítették azt, olykor bámulatos védekezést bemutatva. A döntő mérkőzésen azonban nem tudtak a Necrotic fölé nőni, így hosszabbítás következett, ahol végül az iTHR szerezte a győztes gólt így ők jutottak tovább a csoportkörbe 0-2-ről fordítva 3-2 arányban.

Következett az alsó ág, ahol a felső ágon még vereséget szenvedő Izéhozélók a nagyot menetelő Future Gaminget kapta ellenfélül. Igazi gólfesztivált hozott az első meccs, 7-6 lett a vége a Future Gaming javára. A második találkozón már kevesebb találatot láthattunk, amelyet hosszabbítás után az Izéhozélók nyert, így 1-1 volt az állás két meccs után. Ugyanezen játékot láthattuk a harmadik meccsen is, egyik csapat sem tudta ráerőltetni akaratát a másikra, a Future Gamingnek ellenben végül egy góllal sikerült felülkerekednie, így övék volt az előny. Muszáj volt innentől kezdve kockáztatnia az Izéhozélók csapatának, de az idő előrehaladtával egyre több hibát vétettek, ezeket pedig rendre büntette a Future Gaming, így végül 3-1-re nyerték az alsó ági döntőt, és ők lettek a 7. részt vevő csapat a csoportkörben.

Az utolsó férőhelyért így a Necrotic Esport és a Duranda csapatai küzdöttek meg. A Necrotic a harmadik döntőjét játszotta már, így fennállt az esélye, hogy a stressz is megmutatkozik a csapat játékán, de végül ez nem történt meg, sőt: óriási játékot nyújtott a csapat, hosszú ideig be tudták szorítani ellenfelüket, és akár hibára is kényszeríteni őket. A Duranda ellenben nem akarta olcsón adni a bőrét, sok veszélyes offenzívát is tudtak vezetni, és ezekből gólt is tudtak lőni, de a Necrotic ezekre mindig tudott válaszolni: a Hungarian Openen bronzérmes csapat győzött 3-0-ra, velük vált teljessé a csoportkör.

A 2. selejtező végeredménye (legjobb 12):

  • 1-2. hely (továbbjutás): iPon Team Horizon Reapers (Spectra, ZeNeDaR); bim bammers (Mateos, Patrick)
  • 3-4. hely (továbbjutás): Future Gaming (M1LAN, SusziX); Necrotic Esport (Bency, trolley)
  • 5-6. hely: Izéhozélók (Eragonist, Antee); Duranda (MasterThread690, ProXii)
  • 7-8. hely: Grand Bronze (HRDY, csucsuka76); Nemzetközi Labdazsonglőrök Egyesülete (Freaky, Balix)
  • 9-12. hely: Mint ló a lónak (Galmatox, SlasHy50); Gyász :C (Easyhope, Vevi33); Rocket Doubles (Adrian, LITI10); Számítógépezők (Szega, ŁCDF)

Gratulálunk a továbbjutó csapatoknak az elért eredményekhez.

A Duo Masters Cup csoportköre február 13-án és 14-én lesz, a csapatok két darab négycsapatos csoportba kerülnek elosztásra. 13-án az A csoport, 14-én pedig a B csoport mérkőzéseit követhetjük figyelemmel. A csoportok első és második helyezettjei a február 20-i rájátszás felső ágán rajtolhatnak, míg a harmadik helyezettek az alsóágon rajtolnak. A mérkőzéseket élőben a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján lehet megtekinteni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!