Hirdetés

A legnépszerűbb női caster felhagy az R6S streameléssel a toxikus viselkedés miatt

Jessica “Jess” Bolden a Rainbow Six adások egyik legnépszerűbb kommentátora és elemzője, többek között dolgozott már Six Invitational versenyen is. Emellett pedig gyakran közvetített a Twitch csatornáján is R6-ot, egészen mostanáig.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Mindgame

MINDGAME - Játékelemzések profi szemmel!

Hirdetés

A napokban a Twitteren tett egy bejelentést Jess, amelyben kifejtette, hogy egyelőre felhagy a Rainbow Six: Siege streamelésével.

A szexizmus és a toxikus viselkedés

A videóban igyekezett elmagyarázni, hogy miért nem streamelni tovább a Rainbow Six-et. A döntésének legfőbb oka a nézőinek egyre durvább és mérgezőbb viselkedése.

"Ha néztél engem mostanság, akkor láthatod, hogy szinte lehetetlen számomra az óceániai térségben streamelnem. A toxikus viselkedés egy rémálom. Mostanában egyre több szexuális zaklatással szembesülök, és N-betűs szavakkal is csak úgy bomáznak engem."

Már csak azért is fájó dolog ez számára, ugyanis imádja a játékot, és minden vele kapcsolatos dolgot, ezek a mostani incidensek azonban már túlmentek egy határon nála. Egyszerűen már nem tudott úgy leülni játszani, és mindezt közszemlére tenni a nézők számára, hogy ne uralkodjon el rajta az érzelgősség. Éppen ezért egy hosszabb átgondolás után arra a döntésre jutott, hogy egyelőre abbahagyja a Rainbow Six streamelését a következő hetekre, és ha el is indítja a csatornáját, akkor más FPS címeket próbál ki. Az nem derült ki pontosan, hogy a szünet tartós lesz-e vagy sem, de talán a jövőben még láthatunk rőle szép lövéseket és megoldásokat a szivárványosok között.

Szeretet

Jess-t a döntését követően a közösség nagyobb része természetesen támogatta, még az egyik kommentátor társa, Parker Mackay is intézett hozzá néhány szót

"Míg a videójátékokban előforduló toxicitás örök problémát jelent, úgy tűnik, a Rainbow Six szomorú, új csúcsot ért el az online zaklatásokat illetően, ha már a közösség prominens tagjai is úgy döntenek, jobb, ha nem közvetítik a játékot."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
1 db hozzászólás
  • Janee 7 napja
    Háhá
    0 1 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közvetítések

Hirdetés