Lezárult a brazil R6S edző bántalmazási ügye, majd elküldték a Team Liquidtől

Lezárult a brazil R6S edző bántalmazási ügye, majd elküldték a Team Liquidtől

Két korábbi barátnője is panaszt emelt ellene, és mostanra bebizonyosodott az igazuk.

Még január 6-án jelentette be Team Liquid Rainbow Six: Siege együttese, hogy kivizsgálja a játékosát, Rafael „mav” Loureiro Freitast ért vádakat. Az előzetesen felröppent információk szerint a brazil e-sportolót bántalmazással rágalmazták. Ezek szerint korábban több ízben is problémás volt a magatartása, viszont konkrétumokat nem osztottak meg a közösséggel. Mindössze annyi derült ki, hogy nagyjából két évvel ezelőttről két korábbi barátnője is azzal állt elő, hogy bántotta őket a 27 éves játékos. Az elmúlt négy hétben elbeszélgettek minden érintettel, de ezen kívül előkerültek chat bejegyzések és egyéb screenshotok is, melyeket felülvizsgáltak.

A vizsgálat végül mostanra zárult le, és ennek eredményeként mivel mav megsértette a Team Liquid értékeit és magatartási kódexét, elküldték őt a szervezettől. A folyamatban részt vevők magánéletének védelme érdekében nem közöltek további részleteket az ügyről.

„Nagyra értékeljük azokat, akik megosztották tapasztalataikat, ezért megtehettük a megfelelő lépéseket. Elkötelezettek vagyunk a Team Liquiden belüli és azon kívüli közösségek mellett, ezért adományozni fogunk a Rio de Janeiro nonprofit CEPIA-nak is, amely támogatja a nők jogait és szerepvállalását."

Mav neve nem ismeretlen a közösségen belüli e-sport rajongóknak, hiszen korábban a brazil Rainbow Six Siege egyik arca volt. Hat Pro League döntőben és három Six Invitationalon is részt vett. Nem sokkal azután, hogy távozott a FaZe-től a Team Liquidnél lelt új otthonra, ahol edzőként tevékenykedett, mikor is megvádolták őt. Mav Twitlongeren tett bejegyzésében bocsánatot kért és elmondta, hogy ezzel nem szeretné, ha véget érne a karrierje:

"Mától már nem vagyok a Team Liquid tagja, tiszteletben tartom döntésüket, és elnézést kérek mindenkitől, akit valamilyen módon kiábrándítottam vagy megbántottam, és persze a TL munkatársaitól, akik hittek a munkámban, és akiket nagyon csodálok. Sokat tanultam tőlük és sokat is jelentenek nekem, ami nem csoda, hisz ők számomra a profizmus ékes példái. Sok sikert kívánok nekik a jövőben, és remélem, hogy újra találkozhatok velük, akár a játékban, akár azon kívül.

A jövőm szempontjából szabadon igazolhatóvá váltam, és edzőként szeretném folytatni a karrieremet, mivel soha nem voltam még ilyen motivált."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!