Élő adásban kapott bant az NA régió egyik top rangsorolt játékosa

Élő adásban kapott bant az NA régió egyik top rangsorolt játékosa

Úgyfest, hogy nem veleszületett tehetsége és szorgalma révén érte el a Radiant rang magasságait.

Bármennyire is fejlett módon próbálják a fejlesztők megakadályozni, hogy a csalók megvessék lábukat a játékukban, sajnos nagyon kevés olyan multiplayer cím van, ahol ez sikerül, ott is leginkább a játék jellege miatt. Rocket League-ben például nem sok csalóval találkozik az emberk. Az FPS címek viszont mindig is a leginkább szétcsalt kategóriába tartoztak, ezen pedig még a VALORANT forradalminak tartott Vanguardja sem tud változtatni. Mindig lesznek emberek akik próbálnak rést találni a pajzson, az már más kérdés, hogy előbb vagy utóbb akár az egész hálózatot lebuktatja a Riot.

A most következő eset egyszerre örömteli és szomorú, ugyanis nem éppen a Vanguardé a dícséret. Főszereplőnk Solista, aki olyan tehetséges volt a VALORANTban, hogy az NA régió top 100 játékosa közé sikerült lőnie magát. Aztán kiderült, hogy az egész egy ordas nagy hazugság volt, Solista Twitch streamje közepén kapta meg a bant.

A mérkőzés egyszer csak megszakadt, feljött az üzenet, hogy csalót észleltek a meccsen, ezután jött Solistának a kínos üzenet, miszerint banolták a játékból.

A "profi" azóta teljesen eltűnt, legalábbis Solista néven nem sok minden hozzá kötődő dolgot lehet már találni, a Twitch csatornája is ment a levesbe, hiszen a Twitch irányelvei szintén tiltják a csalásokkal tűzdeltek adásokat. Természetesen az online térben a hír hamar terjed, az internet népe pedig egy emberként örült a büntetésnek, viszont feltették azt a kérdést is, hogy mégis mi tartott eddig? Solista a Radiant rang élvonaláig csalta magát, a Vanguard pedig egyszerűen nem vette észre, feltételezések szerint a banját is végül manuálisan kapta egy Riotertől, miután számos bejelentés érkezett ellene.

A kérdés nyitott, de remélhetőleg ez az eset is hozzásegíti a Vanguardot az eredményesebb működéshez.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!