Van valami csodálatos abban, amikor egy VALORANT cheater közösségben kitör a pánik

Van valami csodálatos abban, amikor egy VALORANT cheater közösségben kitör a pánik

A cheat gyártók manapság már nem csak egy szolgáltatást, hanem komplett közösségeket üzemeltetnek, a legszebb az egészben pedig az a rész, amikor a Riot rájuk rúgja az ajtót.

A csalásokat és a csalók okozta problémákat a multiplayer játékok esetében valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. A nem megengedett előnyöket szerző játékosok tönkreteszik becsületes társaik élményét, ez ellen pedig természetesen a játékfejlesztőknek kell megvédeniük a felhasználóikat. Így el is jutottunk az emberiség történelmének egy soha véget nem érő harcához, mely a cheat és anti-cheat fejlesztők között zajlik. Mindkét tábor próbál egy lépéssel a másik előtt járni, megannyi módszerrel, trükkel szerezve egy pici előnyt. Bár az anti-cheat fejlesztők már egészen radikális megoldásokat is kidolgoztak, továbbra sem sikerül megszabadulni az online gaming ezen rákfenéjétől. 2020 tavaszán pont a VALORANT anti-cheat rendszerének működése kavart nagy port, amikor kiderült, hogy a Kernel szintű hozzáférése van a játékosok gépéhez, de egészen más, kreatív megoldásokat is láthattunk már a fejlesztőktől.

Manapság viszont már meglepően szervezett módokon képes üzemelni egy-egy csalás, a készítők előszeretettel tömörítik a használókat közösségekbe, és akár folyamatos támogatást nyújtanak nekik hozzá. Erre azért is lehet szükség, mert vannak olyan csalások, amiknek havi, de akár napi díja is lehet, tehát a "termékből" beáramló pénz folyamatos ugyanazoktól a felhasználóktól is.

Nemrég a hivatalos VALORANT Redditen OWPD nevű felhasználó osztotta meg a játékosokkal, hogy az elmúlt időszakban sikerült bekerülnie néhány VIP csaló közösségbe, két csalószolgáltatót pedig le is kapcsolt a Vanguard. A Vanguardról fontos tudni, hogy a Riot elmondásai alapján egy olyan intelligens rendszer, mely minél több csalással találkozik, annál hatékonyabbá válik, ugyanis megtanulja a csalások működési elvét, így a következő alkalommal már könnyebben szúrja ki az ugyanezen elvre épülőket. OWPD szerint a Vanguard legutóbb egy több mint 4500 fős közösséget ritkított meg, a kimentett beszélgetésekből pedig jól látható, hogy egyeseket ez igencsak kellemetlenül érintett, de OWPD még több másik, tavalyi beszélgetést is linkelt, amelyekben lehet gyönyörködni.

A szóban forgó csalás használati díja egyébként 90 dollár volt havonta, vagy akár élethosszig tartó hozzáférést is lehetett vásárolni 600 dollárért.

Ez az eset feltehetően összefüggésben van azzal, hogy a Riot Games és a Bungie összefogtak, hogy közös erővel pereljenek VALORANThoz és Destiny 2-höz csalást készítő személyeket. A GatorCheats már kapott egy szaftos pert a nyakába, a weboldalukon nem is található szinte semmi más, mint egy üzenet, hogy az említett cégek pere miatt az oldal leáll.

Ha csalók eltüntetéséről van szó, a Vanguard már 2020-ban is brillírozott, reméljük, hogy ez a jövőben sem fog változni.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!