80 alkalommal kitiltott R6S csaló állhat a tavaly őszi, Ubisoft székhazás túszdráma mögött

80 alkalommal kitiltott R6S csaló állhat a tavaly őszi, Ubisoft székhazás túszdráma mögött

Személyes bosszúhadjáratot folytat egy francia csaló a Ubisoft ellen.

Emlékeztek még tavaly ősszel mekkora erőkkel vonult ki a rendőrség a Ubisoft montreáli székhelyére? Egy névtelen telefonhívás szerint öt fegyveres támadó volt az épületben, akik túszokat ejtettek és váltságdíjat követelnek a cégtől. Az ott dolgozók persze halálra rémültek, többen elbarikádozták magukat irodáikban, de olyanok is volt, akik a tetőre menekültek.

Szerencsére hamar kiderült, hogy téves riasztásról van szó, az épületbe nem hatoltak be semmilyen támadók, az ott dolgozóknak viszont nagy traumaként élték meg a helyzetet. Több tízezer dollárjába került a Ubisoftnak a dolgozóik egészségének megőrzése, a stressz okozta sebek begyógyítása, összességében pedig 1,7 millió dolláros kárt okozott a rosszindulatú telefonáló, akiről azóta nem hallhattunk semmit.

Egy kanadai lap forrásai viszont állítják, tudják ki volt a telefonáló és az is ismert, hogy miért riasztotta a rendőröket. A francia Yanni "Y4nn0XX" Ouahioune számtalanszor kapott már bant R6S-ben, állítólag már több, mint 80 profillal csalt a játékban. A többiek játékának tönkretételén túl pedig erőszeretettel zsarolja és fenyegeti a Ubisoftot is. Feltörte már a GODSENT Academy játékosának, William "Spoit" Löfstedtnek is a profilját, a fejlesztőket pedig azzal zsarolta, hogy adjanak neki valamilyen eszközt, amivel bárkit kitilthat a játékban, különben még több kárt okoz majd a cégnek.

a tetőre menekült Ubisoft dolgozók tavaly ősszel

A források szerint ő állt a tavaly őszi kamu túszejtés mögött is, akkor is a Ubisoft után folytatott bosszúhadjárata hajtotta. Kanadában valószínűleg jókora büntetés várna rá, teljesen megérdemelten persze. A gond az, hogy francia állampolgár a srác, Franciaországban él, így aligha van esély arra, hogy feleljen tetteiért Kanadában. Reménykedjünk azért benne, hogy idővel elnyeri majd méltó büntetését.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!