Hirdetés

Nem spórolt az izgalmakkal és a meglepetésekkel a K&H MN3B-HO 3. fordulója

Egy új rekord is született a hétvégén, ráadásul a 3-0 arányú eredmény is kisebbségbe került.

Hirdetés

Féltávjához érkezett a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open harmadik szezonjának csoportköre. Az alapszakasz egy fokozattal nagyobb sebességbe kapcsolt, ugyanis most már 8 helyett 10 mérkőzés kerül lebonyolításra egy hétvégén, ezáltal néhány csapatot kétszer is láthatunk játszani. Ezek az eredmények születtek végül szombaton és vasárnap is (a párosítás nevére kattintva az adott mérkőzést is megtekinthetitek).

Május 1., szombat

Future Gaming vs. Necrotic Esport 3-1

Erős párosítással indított a szombat, és ezt a csapatok igazolták is, a Necrotic taktikus, a Future Gaming pedig gyors játékkal igyekezett operálni a mérkőzések során.

Az első találkozó végén a Necrotic jött ki győztesen, a második végén azonban rendes játékidőbeli 0-0-t követő hosszabbítás után a Future Gaming kiegyenlítette a szettet.

A harmadik összecsapáson a Necrotic két góllal is vezetett, a találkozó végére azonban nemcsak kiegyenlített a Future, hanem 9 másodperccel a vége előtt maguk javára is fordították a meccset és a szettet is.

A negyedik találkozón aztán előnyük tudatában magabiztosan tudtak játszani, a Necrotic pedig nem találta az ellenszert a Future Gaming játékára, így utóbbi csapat nyerte meg végül a szettet.

MTK Budapest vs. Thinking 3-1

Kis túlzással még fel sem lehetett dolgozni a Future Gaming győzelmét, a Thinking gondoskodott róla, hogy még érdekesebb legyen a nap, ugyanis rendkívül szorosan záró védekezésének köszönhetően megnyerte az első mérkőzést az MTK ellen.

A második találkozón ráadásul több támadást is láthattunk a narancs csapattól, és ellenfelüket hibázásra is tudták kényszeríteni, így két góllal is vezettek. A saját védelmük koncentrációja azonban alábbhagyott, ezt pedig büntette az MTK, kiegyenlítve a szettet.

A folytatásban sem tudta összeszedni hátsó alakzatait a Thinking, ez pedig ráadásul az MTK játékára is jó hatással volt, ugyanis egyre inkább nőtt a különbség a két csapat között. A negyedik meccsen pedig gólt sem kapva zárta le az MTK Budapest, így a szettgyőzelem is az övék lett.

LvL Up Esport vs. Afterglow Esport 3-1

Fontos összecsapásra készültek a csapatok, első győzelmükért küzdött mindkét fél. Ennek megfelelően rajtoltak is az első mérkőzésen, amely a legvégéig meg is maradt, nem lehetett különbséget látni a LvL Up és az Afterglow között.

A legelső összecsapáson az Afterglow tudott többször betalálni, a LvL Up Esportnak pedig újabb stresszfaktor lehetett, hogy leggólveszélyesebb játékosukat, Kriszcsönt „elvesztették” az 1. mérkőzést követően, így kram érkezett a helyére a folytatásban.

A csere azonban nyerőnek bizonyult, ugyanis a második mérkőzésen kiegyenlítette a szettet a LvL Up, egyetlen gól született csak ezen a találkozón.

A harmadikon mindkét csapat érezte, hogy sok mindenről dönthet egy győzelem, jól jelzi, hogy az 1-1-es eredményt követő hosszabbítás +5:44-es ráadást hozott, amelyet a LvL Up abszolvált győzelemmel.

A negyedik mérkőzésen látható is volt rajtuk az előnyük miatti nyugodtság, magabiztosabbak lettek a támadásaik, az Afterglow pedig a játékidő legvégéig csak 1 gólra tudott felzárkózni, így végül ők vesztették el az összecsapást.

Alcohol Damaged Penguin Squad vs. Illés Akadémia Spirit 1-3

Erős „bemelegítést” tudhat maga mögött az ADPS, előző két mérkőzésükön a Budapest Five és a SPÁRTAIAK ellen mutatkozhattak be a szezonban.

Jól is indítottak az első meccsen, ők szerezték meg a vezetést, a folytatásban viszont a játék inkább az Illés Akadémiáról szólt, a bekapott gólra további 4 találattal válaszolva 4-1-re nyertek. A második találkozó már sokkal szorosabb lett, és már-már úgy tűnt, hogy 1-1-gyel megyünk hosszabbításra, a pingvinek csapata azonban 0.75 másodperccel a vége előtt lőtte be a győztes gólt, így egyenlő volt a szett állása.

Ez azonban mintha feltüzelte volt az Illés Akadémiát, ugyanis nagyobb tempót igyekeztek diktálni a további mérkőzéseiken, ezzel pedig rövid időt követően már nem tudta tartani a lépést az ADPS és a harmadik meccset szoros, a negyediket pedig nem annyira szoros eredménnyel az Illés Akadémia nyerte.

Dark Sayren vs. KmK Esport 0-3

Szintén első győzelméért hajtott mind a két csapat, a KmK Esport ellenben erősebben kezdte a találkozót, és fokozatosan hibára is tudta kényszeríteni a Dark Sayrent, így az első mérkőzésen magabiztosabb, 4-0 arányú győzelmet tudtak aratni. A másodikon már úgy tűnt, hogy jobb felniken tudott kigurulni a pályára a Dark Sayren, de ez az első gólig volt így, onnantól kezdve a KmK Esport ugyanúgy rá tudta kényszeríteni akaratát az ellenfelére. Az eredmény már szűkebb különbségű, 3-0 lett.

A harmadikon viszont már nehezen lehetett látni a különbséget a két csapat között, bár továbbra is a KmK veszélyeztetett többször, de egyre inkább kellett már a védelmüknek is dolgozni. Végül csak egyetlenegy gólt láthattak a nézők, azt pedig a KmK szerezte, ez pedig azt jelentette, hogy ők lettek a negyedik magyar csapat, akik 3v3 ligaversenyen Best of 5 mérkőzést kapott gól nélkül nyertek meg.

Hirdetés
Hirdetés
2 db hozzászólás
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés