Idén már nem marad el, augusztusban megtartják a Dota 2 világbajnokságot

Idén már nem marad el, augusztusban megtartják a Dota 2 világbajnokságot

A hivatalos közleményben jó néhány kérdést megválaszoltak a Valve munkatársai.

Sokan egy ilyen bejelentésre vártak, hiszen tavaly rekordot döntött az összdíjazás, azonban a The International 10-et végül nem rendezték meg 2020-ban. Sokáig most sem igazán lehetett semmit tudni a világbajnokság helyzetéről, de a mai nap végre remek hírekkel szolgált a Valve, hiszen bejelentették, hogy a nyáron megtartják a TI-t, méghozzá az eredetileg is tervezett Svédországban, Stockholmban. A verseny lebonyolítása a következőképpen alakul:

  • Csoportmérkőzések: augusztus 5. és 8. között
  • Fő esemény (playoff): augusztus 10. és 15. között

A díjazás a tavaly összegyűjtött 40.018.195 dollár lesz, így ezt osztják majd szét a legjobbak között. Külön érdekesség, hogy az elmúlt egy esztendőben egyetlen tornán sem osztottak szét hasonló összeget. A Valve azt még megosztotta, hogy folyamatosan figyelik a járvány alakulását, mivel szeretnének egy minőségi és teljesen biztonságos rendezvényt összehozni, ezért további részletekkel még nem tudtak szolgálni, de júniusban újabb fejleményeket is közzétesznek.

Továbbá új támogatási formát találtak ki, melyekkel a rajongók a csapatokat tudják segíteni. A Supportert Clubs néven elindított szolgáltatás nagyjából azt takarja, hogy a játékosok megvásárolhatják kedvenceik csomagjait, amiben különleges jelvényeket, valamint további felszereléseket lehet találni. Ezeket a tartalmakat maguk a csapatok hozzák létre, és ezen csomagok megvásárlása után a bevétel 50%-a az ő markukban landol. Minden együttes esetében három szintű bundle közül lehet választani:

  • Bronze Club: kedvenc csapatod jelvénye van benne
  • Silver Club: különleges emote-ok mellett néhány szpré mintát is tartalmaz
  • Gold Club: speciális in-game HP csík jelvényt, betöltőképernyőket és voice line-okat kapsz érte

A jelvények a játék során több helyen is megjelennek, beleértve a friend listet, a játékos profilokat, a Versus képernyőt és a játékon belüli eredménytáblát. Első körben 17 csapatot lehet támogatni, de ez a jövőben bővülhet, azonban azok a szervezetek, akik nem tudnak minőségi tartalmat létrehozni, elképzelhető, hogy csak Bronze Club csomaggal jelennek meg a játékban.

A jó híreknek ezennel még nincs vége, ugyanis néhány jövőbeni tervéről is beszámolt a Valve.

"Korábban már beszéltünk azon törekvésünkről, hogy rendszeresebben szeretnénk - az egész év folyamán - tartalommal ellátni a rajongókat ahelyett, hogy mindent egybe belepakolnánk a Battle Pass-ba."

Ez azt jelenti, hogy a következő időszakban két új esemény is bekerül a játékba. Az egyik június második felében, míg a második a The International után, de további részleteket nem árultak el velük kapcsolatban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!